Buna ziua,
Doresc sa ma lamuriti cu privire la un conflict pe care il au bunicii mei cu un vecin vis a vis de locul de plantare a vitei de vie fata de gardul despartitor (hat) .Bunicii mei au discutii cu vecinul ca are plantata vita de vie prea aproape de hat . Acesta a facut plangere la primarie in acest sens si se asteapta comisie din partea primariei pentru a se scoate randul de vie de langa hat.Mentionez ca randul este plantat la o distanta de 50 cm de hat. Exista vreo reglementare in privinta distantei de plantare a vitei de vie sau a altor culturi fata de hat sau gard?
Va rog sa ma ajuta-ti in acest sens deoarece bunicii sunt sub presiunea amenintarilor acestui vecin.
Multumesc
ART. 607 Cod civil
Nu e iertat a sadi arbori care cresc inalti decat in departarea hotarata de Regulamente particulare*) sau de obiceiurile constante si recunoscute si in lipsa de Regulamente si obiceiuri, in departare de doi metri, de la linia despartitoare a celor doua proprietati pentru arborii inalti si de o jumatate de metru pentru celelalte plantatii si garduri vii.
Lege
alexi
As dori sa stiu daca este o lege care sa specifice ce am voie sa plantez sau mai bine zis sa nu plantez langa gardul gradinii de langa casa si la ce ... (vezi toată discuția)
Plantara unui nuc
flor78
Buna dimineata! Imi putei spune la ce distanta de gardul vecinului se poate planta un nuc? Mai ste valabila legea prin care se spunea ca nucul trebuie plantat ... (vezi toată discuția)