avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegare sau detasare pe care nu o doresc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegare sau detasare pe care nu o doresc

Buna Ziua!

Din decembrie 2007 lucrez la o societate nationala in functia de sef statie a unui punct de lucru, post ocupat in urma unui concurs si a unui interviu. Acum ma aflu in postura de a fi obligata sa efectuez delegatia sau detasarea la o distanta de 60 km datorita faptului ca fostul sef ce a fost dat afara datorita unor probleme de gestiune a castigat procesul intentat iar socitatea intentioneaza sa il reangazeje pe functia pe care o detin acum.Mentionez ca delegarea(detasarea)se face in aceiasi functie. Intrebarea este daca pot refuza aceasta delegare si daca societatea poate sa il reangajeze pe fostul sef in postul aflat la 60 de km sau este obligata sa il reangajeze pe postul ocupat de mine. Eu sunt obligata sa ma supun acestei hotarari ?Sunt obligata conform codului muncii sa accept delegarea si peste o perioada de 60 de zile?Postul pe care o sa fiu delegata se va desfiinta in luna iunie.In acest caz societatea este obligata sa ma reprimeasca pe aceasi functie sau ma poate concedia datorita faptului ca se restructureaza postul,caz in care nevinovata as pierde serviciul?

Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 23:32, 19 Martie 2009
Este destul de delicata situatia dvs.Nu prea puteti sa va opuneti...
Acestea sunt prevederile Codului muncii:
Art. 42.
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
(2) Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
Art. 44.
(1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.

Deci nu se poate prelungi peste 60 de zile delegarea fara acordul dvs.

Recomandarea mea este sa acceptati delegarea in situatia actuala, deoarece societatea va poate concedia si acum, la cererea de reintegrare a fostului sef, conform Codului muncii:
Art. 56.
Contractul individual de muncă încetează de drept:
f) ca urmare a admiterii cererii de reintegrare în funcţia ocupată de salariat a unei persoane concediate nelegal sau pentru motive neîntemeiate, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de reintegrare;

Nu stiu sigur hotararea judecatoreasca ce sentinta are data, dar se poate ca societatea sa il angajeze pe fostul sef si in postul care este liber acum?Sau hotararea poate impune angajarea neaparat pe vechiul post?
Prevederile legale impun reintegrarea in functia ocupata anterior.In practica se intalnesc insa situatii diverse.
Daca si societatea si fostul salariat accepta ar putea sa il angajeze pe postul liber acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare la alt punct de lucru suba suba Am fost concediat pe nedrept , am castigat procesul si urmeaza sa fiu reangajat la aceeasi societate dar la alt punct de lucru situat la 200 km in alt oras, ... (vezi toată discuția)
Diurna pentru angajat pentru timpul petrecut la sediul societatii apetra apetra Suntem o societate din slatina si am angajat un director vanzari din Iasi. Acesta are o saptamana munca de birou la Slatina si restul timpului pe teren. Cat ... (vezi toată discuția)
Delegarea de pe un post cu studii superioare pe un post cu studii medii taurasha taurasha Buna ziua, doresc sa stiu daca exista o lege sau un articol legislativ care se reglementeze delegarea temporara de pe un post custudii superioare pe un post ... (vezi toată discuția)