avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate caroltech

Activitate caroltech

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut o situatie asemanatoare, tot din Germnia acum catva ani buni ..., Am primit o scrisoare prin posta (fizic) de la un anume organizatie/asociatea de comerti regionala din Germania, prin care se oferea sa ne promoveze in regiunea lor in sfera de activitate a firmei nostre ( nici o prevedere care sa mentioneze ca este contra cost) . Am completat formularul cu datele firmei, obiect de activitate si scurta prezentare a activitatii firmei . Dupa cateva luni am primit o solicitare pentru plata sumei 100 EUR, drept c/v a serviciilor de promovare intreprinse . Bineinteles nu am platit nimic, dupa aproximativ 6 luni, iar am primit o instiinatare pentru o plata noua . Doar atunci am luat in serios si am trimis o notificare ca renuntam la serviiciile lor ..., dupa o luna am primit prima somatie de plata pt. 200 EUR, iar a doua si a treia somatie.
In sfarsit a venit si ultima somatie ( cu antetul unei case de avocatura) sa platim datoria restanta altfel vor recupera prin instanta....
Am ignorat si nici pana in ziua de azi nu au revenit !
Inselaciune curata...
Va salut. Ma confrunt cu următoarea problema: locuiesc in zona rurala, intr-un sat si am un vecin cu care am frecvent probleme din cauza galagiei si a comportamentului incalificabil uneori, de care da dovada frecvent .
Mai nou am probleme din cauza ca, cainii pe care o tine in curtea lor nu ne lasa sa ne odihnim noaptea. Mai nou a adus si un pui de catea, si din cauza caruia nu mai dormim noaptea de aproape o saptamana... . Casa noastra este foate aproape de curtea lor - aprox. 1 m . Desi am construit un gard de 2.5 m inaltime ca sa scap de galagia "furnizata" de ei, mirosul insuportabil cateodata si "poluarea fonica" atat in timpul zilei cat si noaptea, tot trebuie sa o induram . Am incercat sa o conving sa faca ceva, sa rezolvam aceaste probleme, dar din pacate da din umeri si povestea de cosmar continua din noapte in noapte . Aveti vreo idee la cine sa apelez : primarie sau la politie pentru tulburarea linistii atat in timpul zilei cat si noaptea . O mentiune importatnta ca terenul si casa in care stau ei ( o familie de 7 persoane) nu este in proprietatea lor - este pe numele bunicilor decedati - nu este facut sucesiunea... Va multumesc anticipat .
Buna,
Avem urmatorul caz :

Firma a cumparat in anul 2013 o magazie de cereale ( 35 000 RON preti de achizitie ) pe care in decurs de doi ani a renovat ( acoperis nou, pardoseala noua, geamuri termopan noi, usi de acces sectionale noi , incalzire centralizata+centrala termica noua, compartimentare interna) - am investit in jur de 306 000 RON .
Am intocmit P.V.P.F. in luna august 2015 si incepand din luna septembrie 2016 am inceput amortizarea ( durata normala de functionare stabilit la 25 ani ) .
Cladirea este dat in chirie si actualul chirias vrea sa o cumpere. N-eam si inteles la detalii - tot .

Intrebarea este : daca se poate aplica in cazul de fata taxarea inversa ..... ?
Art. 292 din codul fiscal 2016 prevede ca operatiunea de livrare de constructii este scutita, DAR prin exceptie scutirea nu se aplica pt. livrarea de constructii noi !!!
Acelasi articol defineste si ce se considera lucrare noua ... ( in cazul nostru, costul transformarii depaseste 50% din valoarea constructiei ulterior transformarii .)

Dupa pareare a noastra ( in cazul de fata in calitate de vanzator) taxarea inversa nu se poate aplica acum .

Daca vanzarea se face dupa data de 1 ianuarie 2017 atunci se poate aplica taxarea inversa pentru ca cladirea deja iese din categoria constructiilor noi .( potrivit art. 292. pct. (2) - lit. f.) pct. 3 si 4 )

Va multumesc anticipat pentru parerile exprimate...