Va salut. Ma confrunt cu următoarea problema: locuiesc in zona rurala, intr-un sat si am un vecin cu care am frecvent probleme din cauza galagiei si a comportamentului incalificabil uneori, de care da dovada frecvent .
Mai nou am probleme din cauza ca, cainii pe care o tine in curtea lor nu ne lasa sa ne odihnim noaptea. Mai nou a adus si un pui de catea, si din cauza caruia nu mai dormim noaptea de aproape o saptamana... . Casa noastra este foate aproape de curtea lor - aprox. 1 m . Desi am construit un gard de 2.5 m inaltime ca sa scap de galagia "furnizata" de ei, mirosul insuportabil cateodata si "poluarea fonica" atat in timpul zilei cat si noaptea, tot trebuie sa o induram . Am incercat sa o conving sa faca ceva, sa rezolvam aceaste probleme, dar din pacate da din umeri si povestea de cosmar continua din noapte in noapte . Aveti vreo idee la cine sa apelez : primarie sau la politie pentru tulburarea linistii atat in timpul zilei cat si noaptea . O mentiune importatnta ca terenul si casa in care stau ei ( o familie de 7 persoane) nu este in proprietatea lor - este pe numele bunicilor decedati - nu este facut sucesiunea... Va multumesc anticipat .
Fiind in zona rurala,este problema delicata deoarece cainii sunt detinuti pentru asigurare securitate proprietate
Daca amiabil nu puteti solutiona,pentru disconfortul olfactive aveti dreptul sa sesizati autoritaea sanitara
Po;itia,mai ales cea rurala nu se implica in solutionarea d eastfel de spete
Puteti sesiza official poltia teritoriala departamentul animalelor ,care conditionat de interesul agentilor constatatori pot aplica sanctiuni