avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema caini maidanezi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema caini maidanezi

Buna ziua!

Am o problema complexa si delicata cu niste caini maidanezi.

O haita de peste 10 caini este adapostita in curtea Gradinitei de Copii nr.264, in Berceni. Acesti caini sunt hraniti atat de personalul Gradinitei, cat si de vecinii din blocurile alaturate, in curtea Gradinitei.
Doamna Director a Gradinitei 264, Denisa Burtan, sustine ca acei caini nu sunt ai Gradinitei, si ca a chemat si dansa hingherii pentru a-i ridica.
In urma mai multor petitii la ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor), o echipa de hingheri s-a deplasat acum cateva luni, dar nu au ridicat nici un caine. O parte au fost adapostiti in curtea Gradinitei, o parte au fost adapostiti de oamenii din blocurile vecine.
Dpdv legal, Politia nu poate lua nici o masura, Politia Comunitara nu poate lua nici o masura, Primaria Sector 4 ma trimite la Primaria Generala, Primaria Generala ma trimite la ASPA, ASPA nu ia nici o masura eficienta, doar trimite un hingher, la 4-5 luni dupa primirea petitiei, care oricum nu rezolva nimic. Eu nu am voie sa iau nici o masura, dorm 3 ore pe noapte de aproape un an (cainii sunt extrem de galagiosi cam 20-22 ore pe zi), imi e frica sa imi las iubita sa iasa singura pe strada (o persoana e muscata odata la cateva zile pe trotuarul din fata gradinitei)...
Va rog frumos, sunt deschis la orice solutie legala. Sunt la cativa pasi sa cedez, si sa apelez la solutii ilegale si imorale... Va rog, oferiti-mi un sfat!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosmindaniel12 , utilizator 08:49, 22 August 2012
Este bine sa tratati cu calm si intelegere situatia ,deoarece daca apelati la "solutii ilegale si imorale",riscati sa suportati consecinte legale-atat din partea iubitorilor de animale cat si din partea autoritatilor sesizate de acestia
Sfaturi...pot fi date multe sfaturi care greu vor fi acceptate de cei in cauza
Pentru a preintampina situatii neplacute referitor la temerea care o aveti vis-a -vis de iubita dvs,care oricum nu este frumos sa o lasati "sa iasa singura pe strada" aveti varianta fie sa schimbati ruta de deplasare astfel incat sa fie ocolita zona periculoasa ,fie sa o insotiti dvs si sa ii asigurati in caz de necesitate protectia
Constientizati ca animalele nu ataca daca nu sunt provocate
Multumesc pentru raspuns, dar:
1. Iubitor de animale sunt si eu! Nu inteleg de ce considerati iubitori de animale doar oamenii care vor caini maidanezi pe strada! Locul lor intr-un oras, intr-o tara civilizata, NU este pe strada!
2. Nu imi pot insoti iubita mereu! Imi pare rau, asta nu e o solutie!
3. Cainii sunt aciuiati in jurul blocului meu. Orice ruta de deplasare ma duce printre ei! Imi sugerati sa ma mut? Din nou, asta nu este o solutie!
4. Da, constientizez ca cei 14.000 de oameni muscati anual in Bucuresti sunt atacati dupa ce au provocat animalele. Problema este ca aceasta "provocare" este incalcarea teritoriului maidanezilor! Adica domeniul public: strazi, trotuare, parcuri, etc. Sugerati sa nu mai ies din casa?
Am fost muscat de 3 ori de caini maidanezi. De fiecare data din spate, fara latrat de "avertisment"! De fiecare data, am vazut cainele dupa ce avea coltii in mine! Poate am eu un suflet rau, nu? //sunt ironic, evident
Cum ramane cu galagia aproape non-stop? Am geamurile cu cea mai buna izolatie fonica de pe piata! Am toata casa izolata fonic, si tot adorm cu greu in galagia lor, si sunt trezit de aceeasi galagie!
Va multumesc pentru raspunsuri, dar imi puteti oferi si o solutie reala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muscat de caine Costica33 Costica33 Ce se poate face impotriva unei vecine de 30 de ani care hraneste pe linga locuinta mea caini maidanezi? Precizez ca am fost muscat si eu si familia de catre ... (vezi toată discuția)
Pentru iubitorii si mai ales, neiubitorii de catei ela david ela david Imi plac animalele. :)Am avut de-a lungul vietii atat ca si copil in casa parintilor mei, cat si ca adult la casa mea tot felul de animale: hamsteri, porcusori ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)