avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Activitate doryx

Activitate doryx

Discuție Taxe notariale
Lucrez in cadrul unei institutii publice si avem nevoie de legalizarea la notar a unor documente. Taxele notariale intra sub incidenta Ordonanta de urgenta nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica? Mai exact trebuie realizata o procedura de achizitie?

Răspuns la discuția Vecini
Pai sfatul domnului Grecu a fost f bun
Desigur ca se referea la hotararea instantei de a se monta CT fara semnatura acelui vecin
Din cate stiu eu nu platesc parti comune
Sper ca aceasta cota de pierderi nu va fi foarte mare.
Salutare
Azi am terminat cu toate semnatuirle pentru toate adeverintele si toate acordurile pe care trebuia sa le cer de la vecini de apartament, de scara si de bloc cu 4 scari (debransare caldura si, respectiv, gaze)
Totul a inceput cu o simpla afirmatie : "Te chem in instanta si mai cer si despagubiri", care l-au facut pe vecinul recalcitrant sa se mai gandeasca ... acesta venind a doua zi la usa mea pentru a semna pe lista cu debransarea. Eram atat de hotarat incat am consultat un avocat pentru rezolvarea situatiei. Dar totul s-a rezolvat ... pe cale amiabila. Maine ma duc cu lista cu semnaturi a celor care sunt de acord cu inteparea conductei de gaze (dupa munca de lamurire a unora dintre ei referitoare la cotele-parti pe care le datoram fiecaruia in parte), la firma care se va ocupa de tot ce mai trebuie (documentatie, montaj, punere in functiune CT), astfel incat voi fi fericitul posesor al unei instalatii de facut apa calda si caldura "cum si cand vrea muschii mei":D
Umilitor! #-o
Am terminat si cu acordul vecinilor pentru racordarea la gaze... Cu alte cuvinte pot da drumul linistit la treaba pentru ca nu mai pot aparea surprize legate de "acorduri si semnaturi" (umilitoare dupa parerea mea). Multumesc celor care au venit cu un sfat obiectiv in sprijinul acestei actiuni.
Pentru PERASPERA
Tu ce ai face in cazul in care se fisureaza o teava de caldura la subsolul blocului si stai in frig in mijlocul iernii fara ca nimeni sa nu intervina, ba mai mult cand e vorba de reabilitarea totala a instalatiei termice a blocului toti sa spuna ca nu au bani si sa nu se ia decat masura carpirii tevilor din loc in loc si dupa cateva zile, carpirea sa se faca in alt loc si tot asa... Sau sa astepti jumatate de ora - o ora ca pe teava de apa calda sa curga chiar apa calda si nu apa rece ?
In tara asta nici macar in propriile case nu mai putem sa ne bucuram de putin confoort?
Atata timp cat debransarea se face cu respectarea legislatiei in vigoare nu vad care ar fi problema.
In cele din urma, in cazul meu, cand i-am vecinului ''naravas" ca ne vom intlni in instanta, a doua zi am avut placuta surpriza sa vina la usa mea si sa-si dea acordul pentru debransare. Si asta fara sa folosesc amenintari sau alte forme de violenta verbala, asa cum a trebuit sa suport eu din partea lui.
Sper sa nu mai am parte si de alte surprize.
Din 2007 incerc sa instalez in apartamentul proprietate personala o centrala termica si unul dintre vecinii de apartament refuza sa-mi dea acordul pentru debransare. Ultima incercare pe cale amiabila a fost in cursul zilei de ieri. Raspunsul a fost, citez "Nu vreau". Ce mai pot sa fac pentru a-mi monta o centrala termica in apartament? As pute arezolva chestia asta in instanta? Puteti sa-mi dati cateva sfaturi juridice referitor la aceasta problema?
Din cate observ singura sansa pe care o am este actionarea in judecata.:(
Are cineva idee pe ce ce perioada de timp s-ar intinde toata procedura asta, sanse de castig, cat ar putea ajunge cheltuielilie de judecata, ce daune as putea cere, etc.
Ca martor nu cred ca ar vrea careva dintre vecini sa se bage.
Din cate observ singura sansa pe care o am este actionarea in judecata.:(
Are cineva idee pe ce ce perioada de timp s-ar intinde toata procedura asta, sanse de castig, cat ar putea ajunge cheltuielilie de judecata, ce daune as putea cere, etc.
Ca martor nu cred ca ar vrea careva dintre vecini sa se bage.