In 2007 am incercat sa-mi montez o centrala termica in apartament. Datorita vecinilor de la apartamentul din dreapta cu care sunt in relatii nu tocmai bune, nu am putut indeplini prevederile din lege referitoare la acordul vecinilor de apartament pentru debransare. Mentionez ca locuiesc la et 4/4 iar ceilalti doi vecini de apartament, de jos si din stanga, au fost de acord cu debransarea.
Motivul pentru care vecinul de langa mine nu a vrut sa-si dea acordul este un conflict generat de obligarea acestuia la desfiintarea unei extinderi construite ilegal pe casa scarii, in fata apartamentului sau, si la plata unei amenzi, primite de la Dir. de Urbanism si Autorizatii Constructii din cadrul Primariei Galati, in urma sesizarii pe care am facut-o catre respectiva Directie ca urmare a faptului ca mi-a fost limitat accesul in apartamentul propriu.
Asociatia de Proprietarui si juristul de la Apaterm carora le-am explicat cum stau lucrurile nu au vrut sa se implice ascunzandu-se in spatele prevederilor de la art. 30 din Legea nr. 325/2006 - legea energiei termice "2. Acordul vecinilor de apartament (sus, jos, stanga, dreapta). Acordul vecinilor se poate da direct pe cererea aprobata de presedintele asociatiei de proprietari.", precum si pentru a nu risca sa fie dati in judecata de catre vecinii care au refuzat sa semneze.
Precizez faptul ca avem in comun doar doua tevi - turul si returul de la caloriferul din baie, care vin din apartamentul alaturat. Deasemeni din Nota de consum individual pentru repartitoare de costuri a celor din apartamentul vecin rezulta faptul ca in baie nu este montat repartitor de costuri deci este debransat partial sau asa ar trebui pentru ca suma trecuta pe respectiva nota este identica cu cea trecuta in Lista de plata.
Pe scara mai sunt montate inca 4 centrale termice si in majoritatea apartamentelor sunt montate repartitoare de costuri.
Anul acesta intentionez sa demarez din nou actiunea de montare a centralei termice si as avea nevoie de un sfat avizat pentru a duce la bun sfarsit acest lucru
Se pare ca situatia descrisa de dvs. a mai fost discutata pe forum.
Opinia mea: anul acesta, dupa terminarea furnizarii agentului termic de la CET, demarati actiunea asa cum v-ati propus - fara semnatura vecinului despre care spuneti ca ati avut un conflict (de fapt el va sicaneaza, nu are un motiv obiectiv sa nu va dea acordul). Pentru obtinerea avizelor este necesar sa va deplasati la CET sa le explicati cum sta situatia si s-ar putea sa va inteleaga, cum s-ar putea sa va zica ca nu se poate fara acordul tuturor vecinilor (baietii pierd un client, nu?). Va raman doua solutii: sa va debransati numai cu acordul asociatiei de proprietari, in sensul ca acestia sa va recunoasca debransarea efectuand modificarile necesare in anexa 5a (scaderea SET-ului caloriferelor), a contractului de furnizare a energiei termice, urmand sa va montati CT printr-o firma specializata si a doua solutie, ceva mai complicata si presupune durata mai mare de timp: sa-l actionati pe vecin in instanta - consultand un avocat desigur - dupa care obtineti toate avizele necesare montarii CT.
Mult succes!
Eu l-as actiona in judecata pe vecinul care nu vrea sa semneze si as aduce un martor privind motivele lui.
Nu stiu daca ar functiona asta...dar asa ar fi corect.
Din cate observ singura sansa pe care o am este actionarea in judecata.:(
Are cineva idee pe ce ce perioada de timp s-ar intinde toata procedura asta, sanse de castig, cat ar putea ajunge cheltuielilie de judecata, ce daune as putea cere, etc.
Ca martor nu cred ca ar vrea careva dintre vecini sa se bage.
Din cate observ singura sansa pe care o am este actionarea in judecata.:(
Are cineva idee pe ce ce perioada de timp s-ar intinde toata procedura asta, sanse de castig, cat ar putea ajunge cheltuielilie de judecata, ce daune as putea cere, etc.
Ca martor nu cred ca ar vrea careva dintre vecini sa se bage.
Debransare fortata
Cristinabv
Va rog sa ma lamuriti daca intr-o asociatie de 40 de proprietari din care 6 mai sunt conectati la sistemul centralizat de furnizare a caldurii poate fi impus ... (vezi toată discuția)