avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini

In 2007 am incercat sa-mi montez o centrala termica in apartament. Datorita vecinilor de la apartamentul din dreapta cu care sunt in relatii nu tocmai bune, nu am putut indeplini prevederile din lege referitoare la acordul vecinilor de apartament pentru debransare. Mentionez ca locuiesc la et 4/4 iar ceilalti doi vecini de apartament, de jos si din stanga, au fost de acord cu debransarea.
Motivul pentru care vecinul de langa mine nu a vrut sa-si dea acordul este un conflict generat de obligarea acestuia la desfiintarea unei extinderi construite ilegal pe casa scarii, in fata apartamentului sau, si la plata unei amenzi, primite de la Dir. de Urbanism si Autorizatii Constructii din cadrul Primariei Galati, in urma sesizarii pe care am facut-o catre respectiva Directie ca urmare a faptului ca mi-a fost limitat accesul in apartamentul propriu.
Asociatia de Proprietarui si juristul de la Apaterm carora le-am explicat cum stau lucrurile nu au vrut sa se implice ascunzandu-se in spatele prevederilor de la art. 30 din Legea nr. 325/2006 - legea energiei termice "2. Acordul vecinilor de apartament (sus, jos, stanga, dreapta). Acordul vecinilor se poate da direct pe cererea aprobata de presedintele asociatiei de proprietari.", precum si pentru a nu risca sa fie dati in judecata de catre vecinii care au refuzat sa semneze.
Precizez faptul ca avem in comun doar doua tevi - turul si returul de la caloriferul din baie, care vin din apartamentul alaturat. Deasemeni din Nota de consum individual pentru repartitoare de costuri a celor din apartamentul vecin rezulta faptul ca in baie nu este montat repartitor de costuri deci este debransat partial sau asa ar trebui pentru ca suma trecuta pe respectiva nota este identica cu cea trecuta in Lista de plata.
Pe scara mai sunt montate inca 4 centrale termice si in majoritatea apartamentelor sunt montate repartitoare de costuri.
Anul acesta intentionez sa demarez din nou actiunea de montare a centralei termice si as avea nevoie de un sfat avizat pentru a duce la bun sfarsit acest lucru

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:33, 27 Aprilie 2009
i a doua solutie, ceva mai complicata si presupune durata mai mare de timp: sa-l actionati pe vecin in instanta - consultand un avocat desigur - dle grecu..cum poate o instanta sa oblige pe cineva sa semneze ceva? Sunteti un copil cu sfatul asta.In cel mai bun caz ..instanta poate hotara montarea centralei fara semnatura respectivului...asa ca..hai sa fim mai seriosi cand dam sfaturi...
Pai sfatul domnului Grecu a fost f bun
Desigur ca se referea la hotararea instantei de a se monta CT fara semnatura acelui vecin
Sigur ca sfatul d-lui Grecu a fost bun ca multe alte opinii si sfaturi ale dumnealui si altor oameni cu experienta si cunoscatori ai situatiilor concrete din asociatii. Dar @proprietaru este impotriva oricui in majoritatea interventiilor, fara a da vreo solutie. Cred ca de vana este modulo de punctaj pe acest forum . Arunca omul o fraza aiurea si primeste 1 punct pentru mesajul postat. Vederti ca a ajuns la 3 fara sa fi raspuns concret la vreo intrebare !?
Eu tot imi propun sa nu-i mai raspund dar se leaga de cate un cuvint, o frantura de fraza, etc si te rascoleste.
Ce credeti ca d-lui nu a citi faptul ca problema cu acordul vecinului s-a rezolvat !? O sa vedeti ca-mi raspunde si mie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect debransare- legal sau nu?! constanntinn constanntinn Buna seara, Doresc sa imi montez centrala de apartament( Bacau) si imi este solicitat acel proiect de debransare.Este legal acest proiect?! Din ... (vezi toată discuția)
Probleme la instalarea unei centrale termice de apartament dahole dahole Buna seara, va rog sa imi spuneti daca la instalarea unei centrale termice de apartament este nevoie de acordul vecinilor directi. am depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Debransare fortata Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti daca intr-o asociatie de 40 de proprietari din care 6 mai sunt conectati la sistemul centralizat de furnizare a caldurii poate fi impus ... (vezi toată discuția)