avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini

In 2007 am incercat sa-mi montez o centrala termica in apartament. Datorita vecinilor de la apartamentul din dreapta cu care sunt in relatii nu tocmai bune, nu am putut indeplini prevederile din lege referitoare la acordul vecinilor de apartament pentru debransare. Mentionez ca locuiesc la et 4/4 iar ceilalti doi vecini de apartament, de jos si din stanga, au fost de acord cu debransarea.
Motivul pentru care vecinul de langa mine nu a vrut sa-si dea acordul este un conflict generat de obligarea acestuia la desfiintarea unei extinderi construite ilegal pe casa scarii, in fata apartamentului sau, si la plata unei amenzi, primite de la Dir. de Urbanism si Autorizatii Constructii din cadrul Primariei Galati, in urma sesizarii pe care am facut-o catre respectiva Directie ca urmare a faptului ca mi-a fost limitat accesul in apartamentul propriu.
Asociatia de Proprietarui si juristul de la Apaterm carora le-am explicat cum stau lucrurile nu au vrut sa se implice ascunzandu-se in spatele prevederilor de la art. 30 din Legea nr. 325/2006 - legea energiei termice "2. Acordul vecinilor de apartament (sus, jos, stanga, dreapta). Acordul vecinilor se poate da direct pe cererea aprobata de presedintele asociatiei de proprietari.", precum si pentru a nu risca sa fie dati in judecata de catre vecinii care au refuzat sa semneze.
Precizez faptul ca avem in comun doar doua tevi - turul si returul de la caloriferul din baie, care vin din apartamentul alaturat. Deasemeni din Nota de consum individual pentru repartitoare de costuri a celor din apartamentul vecin rezulta faptul ca in baie nu este montat repartitor de costuri deci este debransat partial sau asa ar trebui pentru ca suma trecuta pe respectiva nota este identica cu cea trecuta in Lista de plata.
Pe scara mai sunt montate inca 4 centrale termice si in majoritatea apartamentelor sunt montate repartitoare de costuri.
Anul acesta intentionez sa demarez din nou actiunea de montare a centralei termice si as avea nevoie de un sfat avizat pentru a duce la bun sfarsit acest lucru

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:33, 27 Aprilie 2009
Salutare
Azi am terminat cu toate semnatuirle pentru toate adeverintele si toate acordurile pe care trebuia sa le cer de la vecini de apartament, de scara si de bloc cu 4 scari (debransare caldura si, respectiv, gaze)
Totul a inceput cu o simpla afirmatie : "Te chem in instanta si mai cer si despagubiri", care l-au facut pe vecinul recalcitrant sa se mai gandeasca ... acesta venind a doua zi la usa mea pentru a semna pe lista cu debransarea. Eram atat de hotarat incat am consultat un avocat pentru rezolvarea situatiei. Dar totul s-a rezolvat ... pe cale amiabila. Maine ma duc cu lista cu semnaturi a celor care sunt de acord cu inteparea conductei de gaze (dupa munca de lamurire a unora dintre ei referitoare la cotele-parti pe care le datoram fiecaruia in parte), la firma care se va ocupa de tot ce mai trebuie (documentatie, montaj, punere in functiune CT), astfel incat voi fi fericitul posesor al unei instalatii de facut apa calda si caldura "cum si cand vrea muschii mei":D
Umilitor! #-o
acum o sa treceti de cealalta parte a baricadei, la cei care platesc o cota de pierderi de caldura si apa calda desi nu veti mai avea nicio treaba cu firma de termoficare. :D
sint destule topicuri deschise pe tema asta, asa ca nu mai lungim discutia aici ;)
Sper ca aceasta cota de pierderi nu va fi foarte mare.
doryx a scris:

Pe scara mai sunt montate inca 4 centrale termice si in majoritatea apartamentelor sunt montate repartitoare de costuri.

Cei patru nu platesc parti comune? Daca da, vedeti cat!
Din cate stiu eu nu platesc parti comune

Alte discuții în legătură

Proiect debransare- legal sau nu?! constanntinn constanntinn Buna seara, Doresc sa imi montez centrala de apartament( Bacau) si imi este solicitat acel proiect de debransare.Este legal acest proiect?! Din ... (vezi toată discuția)
Probleme la instalarea unei centrale termice de apartament dahole dahole Buna seara, va rog sa imi spuneti daca la instalarea unei centrale termice de apartament este nevoie de acordul vecinilor directi. am depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Debransare fortata Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti daca intr-o asociatie de 40 de proprietari din care 6 mai sunt conectati la sistemul centralizat de furnizare a caldurii poate fi impus ... (vezi toată discuția)