avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul vecinilor pentru centrala termica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul vecinilor pentru centrala termica

Din 2007 incerc sa instalez in apartamentul proprietate personala o centrala termica si unul dintre vecinii de apartament refuza sa-mi dea acordul pentru debransare. Ultima incercare pe cale amiabila a fost in cursul zilei de ieri. Raspunsul a fost, citez "Nu vreau". Ce mai pot sa fac pentru a-mi monta o centrala termica in apartament? As pute arezolva chestia asta in instanta? Puteti sa-mi dati cateva sfaturi juridice referitor la aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 14:43, 27 Aprilie 2009
se pare ca acest acord este necesar numai in unele "zone folclorice" ale spatiului mioritic, deoarece nu se "practica" peste tot.Cred ca ati putea incerca "lamurirea" vecinului "naravas" pe cale amiabila, folosind chiar un mediator profesionist, sau in instanta, incercand sa demonstrati ca nu exista nici un fel de motiv logic si real pentru care acest vecin nu e de acord cu intentia de a monta centrala.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Toate bune si frumoase, dar, exista intotdeauna si cazul contrar: Un om cu pile maaari, cu mare priza in justitie, intr-un bloculet cu vreo 12 apartamente, probabil se hotaraste sa isi monteze o centrala de apartament, la 3-4 ani dupa montarea cu contributia tuturor o centrala automata de bloc. Probabil, pentru ca tot ce stim este ca am auzit bubuieli intr-o buna zi, am vazut oameni care spargeau planseele, aduceau tevi...etc. A mai luat cu el un tovaras, asa incat, 2 apartamente s-au debransat dupa bunul lor plac! Fara acord, fara macar a anunta. Daca ii intrebi, vor executa imediat pe calculator un proces verbal al adunarii generale, etc, etc, care va fi considerat valabil in instanta(s-a mai intamplat!). Dupa el, inca 2-3 ap, apoi, in 2 ani, au ramas 2 apartamente pe centrala de bloc. Consecinte: Cu apa calda taiata, cu gazele taiate, pt 1 ap de 2 camere platesc caldura 8-10 milioane pe luna. In plus, ne cere acela sa platim centrala, spatiul, s-a facut si administrator/presedinte omul nostru, pt. ca are relatiile facute. De plata pt. spatii comune si tevi, nici nu vor sa auda debransatii. De aceea este justificata cererea acordului asociatiei, pt. ca la multi debransati, costul creste enorm. Normal ar trebui sa fie obligati sa plateasca toata refacerea instatiei blocului.
Pentru PERASPERA
Tu ce ai face in cazul in care se fisureaza o teava de caldura la subsolul blocului si stai in frig in mijlocul iernii fara ca nimeni sa nu intervina, ba mai mult cand e vorba de reabilitarea totala a instalatiei termice a blocului toti sa spuna ca nu au bani si sa nu se ia decat masura carpirii tevilor din loc in loc si dupa cateva zile, carpirea sa se faca in alt loc si tot asa... Sau sa astepti jumatate de ora - o ora ca pe teava de apa calda sa curga chiar apa calda si nu apa rece ?
In tara asta nici macar in propriile case nu mai putem sa ne bucuram de putin confoort?
Atata timp cat debransarea se face cu respectarea legislatiei in vigoare nu vad care ar fi problema.
In cele din urma, in cazul meu, cand i-am vecinului ''naravas" ca ne vom intlni in instanta, a doua zi am avut placuta surpriza sa vina la usa mea si sa-si dea acordul pentru debransare. Si asta fara sa folosesc amenintari sau alte forme de violenta verbala, asa cum a trebuit sa suport eu din partea lui.
Sper sa nu mai am parte si de alte surprize.
Am terminat si cu acordul vecinilor pentru racordarea la gaze... Cu alte cuvinte pot da drumul linistit la treaba pentru ca nu mai pot aparea surprize legate de "acorduri si semnaturi" (umilitoare dupa parerea mea). Multumesc celor care au venit cu un sfat obiectiv in sprijinul acestei actiuni.
Eu as face ce ai facuit tu, in situatia ta! Ce ai face tu, daca ai plati cate 10-12 milioane DOAR CALDURA-am taiat apa calda si gazele de la bucatarie, pt. ca atat este si venitul meu! asta pt ca pe rand s-au debransat de la 12 am ramas 2 pe centrala, dupa ce ne-au obligat sa platim sa o facem! Dar tu, nu citesti, dar parerea ti-o dai. te felicit pt ca ai obtinul ceea ce ti se cuvenea, in situatia data Si eu ti-as fi dat acordul! Pax!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, la vara doresc sa pun o centrala termica in apartament.sunt ... ovi47 ovi47 Buna ziua, La vara doresc sa pun o centrala termica in apartament.Sunt operat la cap (tumoare) si mi s-a spus ca temperatura ,in apartament pe timp de ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Daca se sparge coloana principala de incalzire,cine plateste? iozsi39 iozsi39 am o intrebare:sunt singurul de pe coloana care a ramas racordat la instalatia de incalzire a orasului;daca coloana principala se sparge la un vecin,cine ... (vezi toată discuția)