avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Activitate marcelbanu

Activitate marcelbanu

Răspuns la discuția Acordarea tichetelor de masa
O problemă legată de distribuirea tichetelor de masă:

se poate stabili acordarea / neacordarea tichetelor de masă funcţie de îndeplinirea / neîndeplinirea normei de muncă, printr-o regulă de ordin interior ?

Există lege care poate da acest drept ?

Ce se poate face împotriva acestui fapt ?
Discuție pensionare
Va rog daca puteti sa precizati anul in care am dreptul sa ma pensionez avand in vedere ca,m-am angajat la data de 01.08.1973...am lucrat pana in 18.10.1978 in grupa a-doua,din 18.10 1978 pana la data de 29.03.1980 am satisfacut stagiul militar.Din 29.03.1980 pana in 01.04.2001 am lucrat in grupa a-doua...Din 01.04.2001 si pana in prezent lucrez in grupa a-treia.
Va multumesc.
Răspuns la discuția pensie alimentara
Pensia alimentara a fost stabilita gresit.
Motive: am un copil major ce urmeaza cursurile unei facultati, pentru care platesc in prezent o pensie de 528 lei calculat la 1/4 din venituri dar nu s-a tinut cont de al doilea minor aflat in intretinere, fapt dovedit in dosar prin anexarea in copie xerox a hotaririi instantei de a-mi incredinta cel de-al doilea minor spre crestere si educare, minor pentru care nu primesc pensie alimentara din partea mamei, fapt dovedit prin anexarea la dosar a adeverintei de la locul de munca al mamei ca nu i se retin bani cu titlu de pensie de intretinere. Am anexat copie xerox dupa certificatul de nastere si o copie dupa fisa fiscala de anul trecut in care apare la deductie personala si persaona aflata in intretinere, respectiv cel de-al doilea copil. Precizez ca un copil e cu o femeie care mi-a fost sotie si acum sintem divortati, iar cel de-al doilea minor este cu alta.
Procesul este deocamdata pe rol la instanta din Deva, dar avocata piritului a introdus intimpinare, eu nefiind in sala cind s-a cerut asta, iar termenul este pe 29 iulie. In aceasta situatie, pensia continua sa se retina si se trimite piritului asa cum a fost calculata de catre instanta, gresit ( in loc de 1/3, s-a calculat 1/4 ) incepind cu data de 16 ian 2009, netinindu-se cont de al doilea minor.
Mai precizez ca la data de 16 ian am fost citat pentru marire de pensie, iar telefonic m-am inteles cu mama copilului pentru o suma, eu neputind fi prezent la proces. A omis intentionat existenta celui de-al doilea copil aflat in intretinere, fapt ce a dus la calcularea gresita a cuantumului pensiei. La data de 14 aprilie am introdus actiune de micsorare a cuantumului anexind acte doveditoare de existenta celui de-al doilea copil.
Va multumesc.
In ce masura se poate recupera diferenta de bani, incasata in plus, calculata gresit la stabilirea pensiei de intretinere ( alimentara ) ?
Pina la ce virsta se retine pensie alimentara, daca copilul urmeaza o forma de invatamint ?
De curind mi s-a majorat pensia alimentara la 1/2 din venituri pentru un copil, dar numai tirziu de implinirea virstei de 26 de ani ( e corect, 26 de ani ? ), eu mai avind unul dintr-o relatie ulterioara. E normal cuantumul de 1/2 din venitul net ? La baza calcului s-a tinut cont de media veniturilor pe ultimele sase luni, dar in acestea mi-au intrat niste prime ocazionale, ce nu au cracter permanent. Pot actiona in instanta micsorarea pensiei dupa alte sase luni, ceea ce corespunde unei diminuari a veniturilor, deoarece numai voi beneficia de acele prime ?