avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

In ce masura se poate recupera diferenta de bani, incasata in plus, calculata gresit la stabilirea pensiei de intretinere ( alimentara ) ?
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
marcelbanu, utilizator
Buna ziua ! descrieti concret speta dvs.: cine a calculat gresit, de ce credeti ca s-a gresit, cat timp a trecut de atunci, in favoarea cui e pensia, etc.....
Eroarea materiala cu privire la pensia de intretinere poate fi ceruta de parte interesata oricand , pe calea indreptarii hotararii.(daca discutam de o eroare savarsita de catre instanta de judecata)
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pensia alimentara a fost stabilita gresit.
Motive: am un copil major ce urmeaza cursurile unei facultati, pentru care platesc in prezent o pensie de 528 lei calculat la 1/4 din venituri dar nu s-a tinut cont de al doilea minor aflat in intretinere, fapt dovedit in dosar prin anexarea in copie xerox a hotaririi instantei de a-mi incredinta cel de-al doilea minor spre crestere si educare, minor pentru care nu primesc pensie alimentara din partea mamei, fapt dovedit prin anexarea la dosar a adeverintei de la locul de munca al mamei ca nu i se retin bani cu titlu de pensie de intretinere. Am anexat copie xerox dupa certificatul de nastere si o copie dupa fisa fiscala de anul trecut in care apare la deductie personala si persaona aflata in intretinere, respectiv cel de-al doilea copil. Precizez ca un copil e cu o femeie care mi-a fost sotie si acum sintem divortati, iar cel de-al doilea minor este cu alta.
Procesul este deocamdata pe rol la instanta din Deva, dar avocata piritului a introdus intimpinare, eu nefiind in sala cind s-a cerut asta, iar termenul este pe 29 iulie. In aceasta situatie, pensia continua sa se retina si se trimite piritului asa cum a fost calculata de catre instanta, gresit ( in loc de 1/3, s-a calculat 1/4 ) incepind cu data de 16 ian 2009, netinindu-se cont de al doilea minor.
Mai precizez ca la data de 16 ian am fost citat pentru marire de pensie, iar telefonic m-am inteles cu mama copilului pentru o suma, eu neputind fi prezent la proces. A omis intentionat existenta celui de-al doilea copil aflat in intretinere, fapt ce a dus la calcularea gresita a cuantumului pensiei. La data de 14 aprilie am introdus actiune de micsorare a cuantumului anexind acte doveditoare de existenta celui de-al doilea copil.
Va multumesc.
Cereti , pe cale de ordonanta presedintiala , recalcularea cuantumului acesteia , pentru a fi retinut, momentan , cuantumul pe care trebuie sa -l platiti , luand in consideratie si ce-l de-al doilea minor aflat in intretinere.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie intretinere daniela-florentina daniela-florentina sotul meu are un copil dintr-o relatie cu o fata nu a fost casatorit cu ea iar copilul implineste in septembrie 18 ani acum ii achita o pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara bianka2012 bianka2012 Buna ziua am doi copii si divortul inca nu l-am bagat urmeaza zilele astea, m-ar interesa la pensia alimentara cat ar fi la suta din salariul lui si daca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lili5 lili5 sotul meu, cu care sunt in divort si cu care am un fiu de 11 luni are o fiica dintr-o casnicie anterioara. nu ii plateste pensie alimentara de 10 ani, fiica ... (vezi toată discuția)