Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea:
Sora mea s-a decis sa-si cumpere un apartament cu plata cash, facandu-i tatalui meu o imputernicire in acest caz,ea fiind plecata din tara. Apartament i-am gasit,am cazut de acord ,acum trebuie semnat precontractul.
Problema mea este faptul ca notarul imi cere o copie dupa imputernicirea tatalui meu inainte de semnarea precontractului,cum ca ar dori sa verifice la Bucuresti veridicitatea ei.Este prima data cand aud de asta.
Si inca ceva: ar putea exista probleme daca apartamentul este intr-un imobil ANL destinat medicilor, dat spre folosinta in 1 ianuarie 2002? Proprietarul mi-a spus ca timp de 10 ani nu a putut vinde apartamentul dar acum, fiind depasita perioada, nu mai e nici o problema.Mai are de achitat la primarie cca 8000 lei , fiind luat in rate apartamentul de catre proprietar de la Primarie.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat ceva, daca exista vreun risc pentru sora mea.
masina am cumparat-o de la sefuol societatii de taxi, acesta mi-a facut o procura cum ca masina este a mea , dar cum a aparut legea ca taxiurile trebuiesc inscrise obligatoriu la firma, prin urmare, masina este inchiriata la societate.mentionez faptul ca nu am rezidenta pe judetul in care lucrez si din acest motiv era necesar sa fie cineva din judetul iasi. astfel am ales sa las masina pe numele sefului pentru a nu aparea complcatii. masina este vanduta dar tot la aceeasi firma este inchiriata.ma gandeam acum daca ar fi in regula sa faca seful meu o procura la notariat tot asa cum mi-a facut mie sau sa-i dea persoanei ceva scris la mana sa aiba, cu martori cu tot ca sa demonstreze ca masina este a lui acum. acum nu stiu daca ar avea vreo valoare acest document.
Buna ziua! Am si eu o problema si chiar nu stiu cum sa o solutionez..poate ma ajuta cineva din domeniu. Lucrez pe o masina regim taxi la o firma. Problema mea este ca masina este inregistrata la societate deci, nu este pe numele meu, ci pe al sefului meu. Acum am vandut-o tot in regim taxi iar persoana respectiva imi cere sa facem un act la notariat cum ca masina este a lui acum. chiar nu stiu ce as putea sa fac in aceasta problema , ce act sa-i fac persoanei care a cumparat-o de la mine? ma puteti ajuta si pe mine va rog mult!!!!