Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea:
Sora mea s-a decis sa-si cumpere un apartament cu plata cash, facandu-i tatalui meu o imputernicire in acest caz,ea fiind plecata din tara. Apartament i-am gasit,am cazut de acord ,acum trebuie semnat precontractul.
Problema mea este faptul ca notarul imi cere o copie dupa imputernicirea tatalui meu inainte de semnarea precontractului,cum ca ar dori sa verifice la Bucuresti veridicitatea ei.Este prima data cand aud de asta.
Si inca ceva: ar putea exista probleme daca apartamentul este intr-un imobil ANL destinat medicilor, dat spre folosinta in 1 ianuarie 2002? Proprietarul mi-a spus ca timp de 10 ani nu a putut vinde apartamentul dar acum, fiind depasita perioada, nu mai e nici o problema.Mai are de achitat la primarie cca 8000 lei , fiind luat in rate apartamentul de catre proprietar de la Primarie.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat ceva, daca exista vreun risc pentru sora mea.
In ceea ce priveste procura, notarul are dreptate. Este obligat sa verifice daca nu a fost revocata, la un registru special aflat in Bucuresti, verificare care nu se efectueaza in aceeasi zi, de aceea v-a cerut-o inaintea semnarii antecontractului. In privinta sigurantei tranzactiei, prezentati-i actul de proprietate notarului, este cel mai in masura sa citeasca toate clauzele cuprinse acolo si sa va ofere cel mai bun sfat.
Cumparare apartament
sofrana
Buna seara,as avea rugamintea sa ma ajutati cu un sfat{doresc sa cumpar un ap.de la persoana fizica.Persoana vrea un avans din care sa-si plateasca ipoteca pe ... (vezi toată discuția)