avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament

Buna seara,as avea rugamintea sa ma ajutati cu un sfat{doresc sa cumpar un ap.de la persoana fizica.Persoana vrea un avans din care sa-si plateasca ipoteca pe care o are pe acest apartament,si ulterior,cind ii dau restul de bani,sa facem contract de V_C.Dar,proprietarul urmeaza sa plece din tara pt. o perioada de timp.Chiar daca facem antecontract de VC la notariat,ce trebuie sa stipulez in el,in asa fel incit sa nu pierd banii dati ca avans,in cazul in care el nu-si sterge ipoteca si nu vine sa facem actul de VC?Cum pot verifica daca si-a platit ipoteca si ap. este liber de sarcini?
Ce masuri de prevedere ma sfatuiti sa iau la intocmirea antecontractului?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:48, 7 Februarie 2010
buna dimineata!
chiar si pt un anteconttract vanzatorul are nevoie de acordul bancii creditore.
procesul se poate grabi, in sensul ca dupa semnarea antecontractului sa mergeti cu respectivul la banca pt obt adresei de radiere a ipotecii, iar aceasta radiere sa se faca simultan cu vanzarea.
mentionati in antecontractul de vanzare-cumparare plata avansului in vederea radierii ipotecii .
in cazul in care promitentul vanzator nu va proceda la incheierea contractului de vanzare-cumparare in termenul stipulat, aveti posibilitatea sa inevstiti ulterior instanta de judecata cu actiunea in constatare .
ioana_cristea a scris:

buna dimineata!
chiar si pt un anteconttract vanzatorul are nevoie de acordul bancii creditore.
procesul se poate grabi, in sensul ca dupa semnarea antecontractului sa mergeti cu respectivul la banca pt obt adresei de radiere a ipotecii, iar aceasta radiere sa se faca simultan cu vanzarea.
...cu ce prejudiciez banca daca fac un antecontract?...nu vad de ce am nevoie de acordul bancii pt antecontract daca ma oblig ca pana la transf dr de propr sa predau imob liber de sarcini?...
Sfat:
Formulati antecontractul, inscrieti toate clauzele obisnuite si in plus aratati ca suma de bani ce reprezinta avansul va fi virat in contul......beneficiar fiind vanzatorul in vederea ridicarii ipotecii. Totodata vanzatorul sa va imputerniceasca pe dvs. printr-o procura sa depuneti banii la banca in contul de datorii al acestuia si sa puteti solicita ridicarea ipotecii de catre banca.
Dupa ce faceti toate operatiunile solicitati notarului inscrierea in cartea funciara a antecontractului. Astfel veti fi pus la adapost si nu veti avea nici o problema.

Atentie! Nu dati nici un ban in mana promitentului-vanzator.
Va multumesc mult pt. raspuns,am aflat azi ca ap. este cumparat direct de la ANL,dar proprietarul nu a fost chirias,ci la cumparat direct.insa apartamentul nu are CF pe numele vinzatorului,ci are un CF comun cu alti 3 proprietari din acel bloc.Lucrurile mi se par destul de complicate,si nu stiu daca merita sa mai continui.Vinzatorul mi/a spus ca a facut cerere la ANL Bucuresti ca sa/i aprobe plata in avans a creditului si inca nu a primit raspuns,dar ar vrea banii pt. avans.Eu cred ca si ANL/ul trebuie sa lucreze cu o banca,si atunci ar fi trebuit sa rezolve cu banca#-o .nu credeti?Ce spuneti,miroase a TEAPA? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil ipotecat Ioananicoleta30 Ioananicoleta30 Intentionez sa imi cumpar o locuinta insa am anumite intrebari. Locuinta pe care vreau sa o cumpar este in prezent ipotecata de catre propietar, care va urma ... (vezi toată discuția)
Ipotecare apartament pt care exista promisiune bilaterala de vanz-cump cristiana11 cristiana11 in ianuarie 2008 a fost incheiat un antecontrc de vanz-cump pt un ap care la acel moment nu era finalizat nu avea cadastru promitenta vanz a declarat sub ... (vezi toată discuția)
Urgent! cum pot cumpara apartament ce are 2 ipoteci? Corina_Creanga Corina_Creanga vreau sa cumpar un apartament , care are 2 ipoteci. cum trebuie sa procedez? proprietarul vrea sa facem un precontract cu suma unei ipoteci si intr-o luna ... (vezi toată discuția)