avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament

Buna seara,as avea rugamintea sa ma ajutati cu un sfat{doresc sa cumpar un ap.de la persoana fizica.Persoana vrea un avans din care sa-si plateasca ipoteca pe care o are pe acest apartament,si ulterior,cind ii dau restul de bani,sa facem contract de V_C.Dar,proprietarul urmeaza sa plece din tara pt. o perioada de timp.Chiar daca facem antecontract de VC la notariat,ce trebuie sa stipulez in el,in asa fel incit sa nu pierd banii dati ca avans,in cazul in care el nu-si sterge ipoteca si nu vine sa facem actul de VC?Cum pot verifica daca si-a platit ipoteca si ap. este liber de sarcini?
Ce masuri de prevedere ma sfatuiti sa iau la intocmirea antecontractului?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:48, 7 Februarie 2010
pai are nevoie!
daca ati fi citit macar un sigur contract de ipoteca incheiat cu bnaca ati fi vazut un paragraf mare intitulat: OBLIGATIILE DEBITORULUI IPOTECAR, si in acel paragraf exista o serie intreaga de interdictii:de grevare, instrainare, ipotecare,inchiriere, promitere spre vanzare etc...
si ati mai fi stiut ca in cazul in care se incalca una dintre aceste obligatii, creditul devine scadent+ toate dobanzile+comisioane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil ipotecat Ioananicoleta30 Ioananicoleta30 Intentionez sa imi cumpar o locuinta insa am anumite intrebari. Locuinta pe care vreau sa o cumpar este in prezent ipotecata de catre propietar, care va urma ... (vezi toată discuția)
Ipotecare apartament pt care exista promisiune bilaterala de vanz-cump cristiana11 cristiana11 in ianuarie 2008 a fost incheiat un antecontrc de vanz-cump pt un ap care la acel moment nu era finalizat nu avea cadastru promitenta vanz a declarat sub ... (vezi toată discuția)
Urgent! cum pot cumpara apartament ce are 2 ipoteci? Corina_Creanga Corina_Creanga vreau sa cumpar un apartament , care are 2 ipoteci. cum trebuie sa procedez? proprietarul vrea sa facem un precontract cu suma unei ipoteci si intr-o luna ... (vezi toată discuția)