avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Antecontractul expirat trebuie reziliat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Antecontractul expirat trebuie reziliat

Buna ziua. Sunt in proces de achizitionare a unui apartament cu plata cash. Proprietarul a avut facut un antecontract/promisiune de garantare (a fost vorba si de un "avans" nu stiu exact ce suma) cu niste posibili cumparatori care voiau sa-l achizitioneze prin credit, dar care nu au reusit din cauza faptului ca ei stau in Italia si procesul a devenit foarte greoi.
Data de expirare a precontractului a fost 29 februarie 2020. Vanzatorul s-a prezentat la notar cu toate actele ca sa putem face vanzarea, dar acolo i s-a spus ca ii mai trebuie o declaratie a celor din Italia cum ca renunta la apartament.
Intrebarea mea este: daca si de ce mai este nevoie de acea declaratie daca oricum antecontractul a expirat.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:32, 7 Aprilie 2020
Buna ziua,
Nu sunt jurist dar cred ca notarul, contractul nu a putut fi incheiat din cauza lor, ci a conjuncturi create de acest virus...
Eu zic sa discute dumnealui cu acestia, returneaza tot sau o parte din avans, obtine declaratia ceruta de notar si totul este ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune antecontract vanzare cumparare Comy Comy Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou dar pentru acest imobil este deja incheiat un antecontract de vanzare cumparare iar ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament de la un proprietar care are deja un precontract cu alta persoana! darkone darkone Buna seara, Ca de cele mai multe ori apelez la dumneavoastra cand ma aflu intr-o incurcatura, problema mea este urmatoarea.....de mai mult timp visam sa avem ... (vezi toată discuția)
Precontract vânzare cumpărare. vânzătorul nu poate aduce toate documentele până la expirarea termenului, cum pot să recuperez avansul dat? mshboss mshboss Am făcut un precontract în vederea cumpărării unui apartament, drept pt care am dat un avans vânzătorului. Vânzătorul nu poate aduce toate documentele ... (vezi toată discuția)