Majoritatea proprietarilor sunt pensionari(75%)iar acestia sunt manipulati(unii apeleaza la ea ptr.ajutoare) de presedinta care face si decide tot,iar comitetul si-l alege singura,anul trecut cei nominalizati(oameni tineri)unul cate unul si-au dat demisia din motiv ca nu erau consultati ci doar solicitati sa semneze deciziile ei luate in acord cu administratorul(exten).Cenzorii(2 penionari) de asemenea sunt de forma.Suntem o parte care nu avem nimic personal cu acesta persoana,dar suntem deranjati de atitutinea ei sfidatoare,de comportamentul ,,patron,,.si de faptul ca nu se ocupa de problemele reale.Suntem ingroziti ca odata cu venirea sezonului cald vom fi intampinati la intrarea in bloc de acel miros de gunoi,caci la ghena,spatiul si pubelele nu se mai spala de ani de zile,ignorand solicitarea proprietarilor.
Este f.bine stiut faptul ca Presedintele&comitetul uneori fac ce vor sau merg pe mana ,,administratrului,,(firma)chiar si in detrimentul proprietarilor dar niciodata nu raspund pentru ,,faptele lor,,In blocul meu hotararile A.G.raman pe hartie cu diferite motivatii de nerealizare,exemplu propunere2008 zugravit intrare+scara nu s-a facut pe motiv ca nu sunt bani(desi exista fond reparatii consistent) sau presedinta(dictator) nu are timp sa se ocupe.De asemenea avem probleme la capitolul curatenie,,,femeia,,angajata se pare ca intelege diferit aceasta notiune si majoritatea din bloc sesizam dar nu se face nimic. As vrea sa stiu cum poate fii tras la raspundere sau sanctionat cineva din conducerea blocului care nu respecta hotararile sau nu de ocupa de problemele reale,cotidiene.
Situatie delicata,totul tine de bun simt! Nu cred ca Primaria se implica in organizarea interna a asociatiei cred ca presedinta impreuna cu comitetul sa gaseasca o modalitate sau o decizie de rezolvare( sa o avertizeze in scris).
As dori sa stiu daca a existat o situatie anterioara in care mai multi proprietari din asociatie au solicitat rezilierea contractului cu firma de repartitoare .In cazul nostru,contractul(incheiat acum 4 ani) este o,, enigma,, de anul trecut am solicitat o copie presedintei si imi invoca diverse scuze si acest fapt intareste convingerea mai multora din bloc ca sunt nereguli la calcule-costuri.
Sustin aceasta modificarea a legii, fara rezerve si mai cunosc alti sustinatori.
O intentie demna de luat in seama tinand cont de infinitele probleme care nasc in aceste asociatii,maniera neprofesionala a celor care le conduc, fiind de multe ori ridicate probleme de inechitati,abuzuri sau nepasare intre asociati si comitet.Sunt de acord cu MENTINEREA asociatiei de proprietari dar COMITETUL sa fie desfiintat, AGA sa nominalizeze doar o societate specializata in calitate de ADMINISTRATOR care sa gestioneze atat bugetul cat si problemele de natura condominiala in raport cu tertii(prestatorii de servicii,investitii,reparatii).Iar AGA indiferent de nr.convocarilor sa nu poata lua decizii daca nu este indeplinita majoritatea+1 din totalul proprietarilor,caci administrarea banilor tuturor proprietarilor nu decide minoranta.
va multumesc , deci ca simplu proprietar si coproprietar al blocului unde locuiesc ,sunt obligata sa ma supun hotararilor asociatiei din care nu fac parte, fara drept de opinie(exprimare) asupra investitiilor,reparatiilor,unde imi sunt solicitate obligatiile banesti .
M-am mutat de cca un an de zile intr-un bloc,devenind proprietar al respectivului apartament dar nu am facut cerere pentru inscriere in asociatiea de proprietari.As dori sa stiu daca exista o reglementare juridica a raportului asociatie si neasociat,daca pot beneficia de aceleasi drepturi si obligatii ca si ale asociatiilor.Recent a fost A.G.A,anumite persoane asociate m-au propus sa devin membru in comitet dar presedinta a respins propunerea ca fiind ilegala dupa 2 zile de la incheierea procesului verbal unde este mentionata numirea mea . A convocat membrii comitetului ,inclusiv ,,eu,,si ne-a adus la cunostiinta ca s-a comis o ilegalitate comf.L230/2007 spunand ca numirea mea este nula inlocuindu-ma cu alta persoana,care a refuzat spunand ca trebuie organizata o alta A.G.A.