avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nedumerire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nedumerire

M-am mutat de cca un an de zile intr-un bloc,devenind proprietar al respectivului apartament dar nu am facut cerere pentru inscriere in asociatiea de proprietari.As dori sa stiu daca exista o reglementare juridica a raportului asociatie si neasociat,daca pot beneficia de aceleasi drepturi si obligatii ca si ale asociatiilor.Recent a fost A.G.A,anumite persoane asociate m-au propus sa devin membru in comitet dar presedinta a respins propunerea ca fiind ilegala dupa 2 zile de la incheierea procesului verbal unde este mentionata numirea mea . A convocat membrii comitetului ,inclusiv ,,eu,,si ne-a adus la cunostiinta ca s-a comis o ilegalitate comf.L230/2007 spunand ca numirea mea este nula inlocuindu-ma cu alta persoana,care a refuzat spunand ca trebuie organizata o alta A.G.A.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
dana ionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:08, 23 Martie 2009
Presedinta a procedat legal. Cititi art.9 si art.12 (drepturi) din HG.nr.1588/2007 si trageti concluziile. Succes!
va multumesc , deci ca simplu proprietar si coproprietar al blocului unde locuiesc ,sunt obligata sa ma supun hotararilor asociatiei din care nu fac parte, fara drept de opinie(exprimare) asupra investitiilor,reparatiilor,unde imi sunt solicitate obligatiile banesti .
dana ionescu a scris:

M-am mutat de cca un an de zile intr-un bloc,devenind proprietar al respectivului apartament dar nu am facut cerere pentru inscriere in asociatiea de proprietari.As dori sa stiu daca exista o reglementare juridica a raportului asociatie si neasociat,daca pot beneficia de aceleasi drepturi si obligatii ca si ale asociatiilor.Recent a fost A.G.A,anumite persoane asociate m-au propus sa devin membru in comitet dar presedinta a respins propunerea ca fiind ilegala.

Daca numai din cauza ca nu sunteti membru cu patalama al asociatiei nu ati fost acceptat in comitet este o greseala si o necunoastre a legii. Iata ce prevede Legea 230 ....Art. 7. - Înscrierea ulterioară în asociaţia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea generală de constituire se face la cererea scrisă a acestora, fără alte formalităţi.

Daca dv cunosteati acesasta prevedere era simplu sa va duceti la asociatie cu o cerere prin care solicitati inscrierea in asociatie, dar si presedintele daca dorea sa va primeasca in comitet putea sa va indrume sa faceti o cerere chiar in adunarea generala si totul era legal. Legea nu specifica sa aveti vechime, sa faceti cererea cu ceva timp in urma, etc. Dar probabil nu a vrut sa faceti parte din comitet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea administratorului titisha titisha Este conform legii ca presedintele sa demita un administrator si sa angajeze altul fara a convoca adunarea generala? In art 27 legea 230/2007este stipulat ca ... (vezi toată discuția)
Mandatar presedinte asoc cibo0505 cibo0505 Buna ziua, La asoc de bloc unde stau, exisa urmatoarea situatie creata: in urma schimbarii comitetului, s-a ales un presedinte proprietar de bloc, si unul ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari si proprietarii care nu fac parte din asociatie Vartgoth Vartgoth Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu ce se intampla daca la sedintele unei asociatii de proprietari (bloc de locuinte) participa si acei proprietari care nu ... (vezi toată discuția)