dana ionescu a scris:
M-am mutat de cca un an de zile intr-un bloc,devenind proprietar al respectivului apartament dar nu am facut cerere pentru inscriere in asociatiea de proprietari.As dori sa stiu daca exista o reglementare juridica a raportului asociatie si neasociat,daca pot beneficia de aceleasi drepturi si obligatii ca si ale asociatiilor.Recent a fost A.G.A,anumite persoane asociate m-au propus sa devin membru in comitet dar presedinta a respins propunerea ca fiind ilegala.
Daca numai din cauza ca nu sunteti membru cu patalama al asociatiei nu ati fost acceptat in comitet este o greseala si o necunoastre a legii. Iata ce prevede Legea 230 ....Art. 7. - Înscrierea ulterioară în asociaţia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea generală de constituire se face la cererea scrisă a acestora, fără alte formalităţi.
Daca dv cunosteati acesasta prevedere era simplu sa va duceti la asociatie cu o cerere prin care solicitati inscrierea in asociatie, dar si presedintele daca dorea sa va primeasca in comitet putea sa va indrume sa faceti o cerere chiar in adunarea generala si totul era legal. Legea nu specifica sa aveti vechime, sa faceti cererea cu ceva timp in urma, etc. Dar probabil nu a vrut sa faceti parte din comitet.