avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate snowwhait

Activitate snowwhait

Răspuns la discuția RENUNTAREA LA SUCCESIUNE
Va multumesc pentru raspunsuri,am inteles foarte bine ce avem de facut eu si fratele meu.
Răspuns la discuția RENUNTAREA LA SUCCESIUNE
Va multumesc pentru raspuns.
As dorii sa stiu in cat timp pot face succesiunea dupa moartea tatalui fara sa trebuiasca sa platesc taxe in plus la stat.Sunt 2 ani sau un an?Eu si fratele meu dorim sa renuntam la partea noastra de succesiune in favoarea mamei ....in acest caz costurile succesiuni ar trebui sa fie mai mari ori acest lucru nu influenteaza costul succesiuni?Cum se face renuntarea la succesiune in favoarea mamei?Printr-o scrisoare semnata la notar sau acesta trebuie sa faca act de vanzare cumparareintre noi si mama(asa a zis notarul.....mie mi se pare ca nu prea e logic sa fac acest act .....si bineanteles ca va costa mai mult).Va multumesc pentru raspuns
Multumesc pt raspuns!-La varianta cu datul in judecata m-am gandit deja si chiar am vb cu 2 avocati (i-am sunat in momentul cand eram in tara respectiva pt a ridica corpul pt ca vroiam sa ma duc acolo sa fac plangere la Camera de munca);am renuntat la aceea idee pt ca riscam sa nu pot aduce atat de repede corpul in tara(poate nu ma lasau sa scot corpul pana la definitivarea anchetei la locul de munca---si sincer in acele momente tot ce imi doream era sa il aduc acasa),plus ca diagnosticul de deces era hemoragie cerebrala.....iar emoragia cerebrala putea sa o faca din cauza angajatorului doar daca il suprasolicita in munca(pt ca nu presenta nici o urma de violenta),iar acest lucru il puteam demonstra doar cu martorii care s-au aflat acolo in momentul cand tatal meu a inceput sa se simta rau(iar martorii sunt 3 toti rude intre iei si in acelasi timp si proprietarii firmei -iar ei deja au negat acest lucru)asa ca treaba cu datul in judecata(dupa parerea mea si a avocatilor) nu ar fi avut prea multi sorti de izbanda ......Oricum multumesc inca o data pt raspuns....o sa mai ma gandesc la ce mi-ati spus dumneavoastra.
Imi cer scuze daca ,credeti ca raspunsul dumneavoastra m-a amuzat (era doar un suras pt a va multumi ca mi-ati raspuns).tatal meu mai avea 4-5 luni pana depunea dosarul pt obtinerea pensiei la limita de varsta(putea iesi anticipat in ianuarie dar nu a facut-o).tatal meu a murit in strainatate in timpul orelor de munca,la spital s-a constatat ca a fost o hemoragie cerebrala a murit in cateva ore.cei de la firma au chemat salvarea si l-au insotit la spital(nu au declarat ca s-a intamplat in timpul programului de munca).eu cand am ajuns tatal meu era deja decedat si a trebuit sa m-a ocup de toate formalitatile pt aducerea corpului in tara.cand am intrebat cei de la firma daca l-a spital au declarat ca s-a intamplat in timpul orelor de munca mi-au raspuns ca nu e accident de munca pt ca el a cazut din picioare in timp ce citez"ne invarteam si noi pe acolo"(desi stiu ca asteptau un camion sa-l incarce)-ei spun ca nu a facut efort(????)-ce s-a intamplat cu adevarat nu am de unde sa stiu pt ca martorii fac parte din aceeasi familie si sunt patronii firmei.in Romania eu nu am fost la nici o institutie pt a declara ca a fost accident de munca.iar cei de la firma nici atat.pot face ceva retroactiv?eu din strainatate am contactat telefonicamente ambasada pt a ma informa cum trebuie sa ma comport din punct de vedere legal pt aducerea corpului in tara si le-am spus ca s-a intamplat in timpul programului dar nu s-au inplicat in nici un fel.va pun toate aceste intrebari pt ca nu cunosc legislatia Romaniei,eu locuind in strainatate si neavand posibilitatea sa stau in tara mult timp,vroiam sa ma informez daca e vreo sansa pt mama mea ,daca da de unde sa incep?(PRECIZEZ CA INCA NU MA AFLU IN POSESIA CERTIFICATULUI DE DECES ROMANESC ,certificatul strain a fost trimis la Bucuresti pt transcrire si am inteles ca dureaza vreo 6 luni pana obtin certificatul romanesc).VA MULTUMESC RESPECTOS.
Multumesc pentru raspuns! :)))) Deci mama mea poate alege intre pensia ei sau pensia tatalui(cea mai avantajoasa)?chiar daca tatal nu era inca pensionat(mai avea 4-5 luni pana la pensie)? (tin sa precizez ca mama nu are in ingrijire copii minori).Firma la care lucra tatal meu pe langa ajutorul de inmormantare nu trebuia sa-i plateasca mamei si 2 salarii minime pe economie?. Cu respect .
Buna! As dori sa stiu care sunt drepturile banesti pe care le poate avea mama mea in cazul decesului tatalui meu.Tatal meu era angajatul unei firme private romane. si in momentul decesului se afla la locul de munca in strainatate (la spital s-a constatat ca decesul a survenit in urma unei hemoragii cerebrale).La spital cei de la firma nu au declarat ca tatal meu era in timpul seviciului cand au chemat salvarea.Angajatorul a platit transportul in tara a trupului neinsufletit si sicriul(hainele si slujba religioasa in strainatate am platit-o eu).I s-a dat mamei mele salariul tatalui meu (dar nu integral pe luna respectiva ci calculat pana la data decesului),bonurile de masa pe toata luna , diurna (in euro) pt zilele muncite de tatal meu in strainatate si ajutorul de deces(1.550 RON)(acest ajutor i-a fost dat mamei dupa multe insistente).Tinand cont ca tatal meu mai avea vreo 4-5 luni pana iesea la pensie,as vrea sa stiu daca statul roman restituie sotului supravietuitor o parte din banii cotizati la fondul pensiilor de catre tatal meu ,sau in cazul incetarii contractului de munca prin moartea angajatului firma trebuie sa faca lichidarea in banii(poate nu folosesc chiar termenul corect dar stiu ca atunci cand schimbi locul de munca ti se da o lichidare pe langa salariul cuvenit....functioneaza si in cazul asta?).Mama este pensionara si a fost casatorita 34 ani cu tata,tinand cont ca tata a platit atati ani contributele la stat,statul roman nu ii da nimic mamei mele?nu ii mareste macar pensia cu ceva procente in baza unor calcule in functie de anii munciti(deci contribute platite)de tatal meu?VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS. :)