Buna ziua,
am o nelamurire legata de semnarea unui contract de inchiriere a unui imobil intre o persoana juridica si o persoana fizica. Proprietarii imobilului sunt sot si sotie, cu domiciliul in strainatate. Ei nu sunt in tara pt. semnarea contractului si au facut o procura de imputernicire cuiva din tara. Insa procura a fost facuta in numele sotului ( proprietar ) pentru imputernicit. Sotia nu apare nicaieri in actul respectiv. Se poate face inchirierea imobilului in conditiile in care semneaza imputernicitul contractul?
Multumesc anticipat.
I-am propus dansei sa se intoarca la serviciu dar refuza. Nu doreste nici macar sa-si depuna o cerere de lichidare la zi. Deci suntem nevoiti sa-i desfacem contractul in baza absentelor. Procedura de incetare a contractului o cunoastem, insa problema noastra este de fapt procedura de sistare a suspendarii contractului, cauzata de decesul copilului.
Credeti ca ar fi suficienta o decizie de incetare a suspendarii ( avand anexata copia certificatului de deces ) comunicata ITM-ului, pentru ca mai apoi sa respectam pasii cercetarii disciplinare?
Buna ziua,
avem urmatorul caz: o angajata are contractul de munca suspendat pentru crestere copil pana la varsta de 2 ani din luna iunie. In luna iulie intervine decesul copilului, fapt care insa nu ne-a fost comunicat de catre angajata. Abia in septembrie am primit o copie a certificatului de deces al copilului. Angajata nu s-a prezentat in vederea reluarii activitatii, motiv pentru care noi suntem obligati sa-i desfacem contractul de munca disciplinar, pentru absente.
Intrebarea este care sunt pasii pentru incetarea suspendarii in baza certificatului de deces, avand in vedere ca suspendarea a fost inregistrata la Camera de Munca printr-un act aditional la CIM.
Va multumesc.