avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea suspendarii cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea suspendarii cim

Buna ziua,
avem urmatorul caz: o angajata are contractul de munca suspendat pentru crestere copil pana la varsta de 2 ani din luna iunie. In luna iulie intervine decesul copilului, fapt care insa nu ne-a fost comunicat de catre angajata. Abia in septembrie am primit o copie a certificatului de deces al copilului. Angajata nu s-a prezentat in vederea reluarii activitatii, motiv pentru care noi suntem obligati sa-i desfacem contractul de munca disciplinar, pentru absente.
Intrebarea este care sunt pasii pentru incetarea suspendarii in baza certificatului de deces, avand in vedere ca suspendarea a fost inregistrata la Camera de Munca printr-un act aditional la CIM.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: opa81 , utilizator 12:33, 6 Octombrie 2009
Pentru a-i inceta cim., trebuie parcursi urmatorii pasi :
1. Notificare pentru a se prezenta la serviciu pentru justificarea perioadei absentate , cu mentiunea ca in caz contrar veti incepe cercetarea disciplinara .
2. invitatie , cu cel putin 5 zile inainte de data efectuarii cercetarii disciplinare;
3 . cercetare disciplinara sau proces verbal in caz de neprezentare;
4. Decizie de sanctionare(desfacere cim) in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii si comunicarea acesteia in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii .
Succes !
Avand in vedere necazul suferit si daca vreti sa o mentineti in serviciu, ii puteti aproba un CFP pe perioada absentelor.
I-am propus dansei sa se intoarca la serviciu dar refuza. Nu doreste nici macar sa-si depuna o cerere de lichidare la zi. Deci suntem nevoiti sa-i desfacem contractul in baza absentelor. Procedura de incetare a contractului o cunoastem, insa problema noastra este de fapt procedura de sistare a suspendarii contractului, cauzata de decesul copilului.
Credeti ca ar fi suficienta o decizie de incetare a suspendarii ( avand anexata copia certificatului de deces ) comunicata ITM-ului, pentru ca mai apoi sa respectam pasii cercetarii disciplinare?
1. Da, in baza certificatului de deces ii puteti inceta suspendarea CIM.
2. Daca salariata nu mai vrea, dragoste cu sila nu se poate. Procedati la concedierea pe motive disciplinare.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de suspendare a cim pe durata cercetarii disciplinare prealabile trebuie anulata inainte ca angajatul sa isi reia activitatea? MariusBaciu MariusBaciu Buna seara. In urma unei cercetari disciplinare facute cu scop de intimidare de catre angajator deoarece nu vroiam sa demisionez, s-a luat decizia de ... (vezi toată discuția)
Salariata care nu a revenit din ccc book2 book2 Va rog sa-mi sugerati ce trebuie facut ca si angajator cand un salariat al sau nu revine la serviciu dupa cei 2 ani de concediu pentru cresterea copilului si ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil elenaelena elenaelena Buna ziua! Daca un salariat nu se intoarce la serviciu dupa cei doi ani se face incetarea suspendarii si apoi concediere. Cum se face incetarea ... (vezi toată discuția)