Va rog sa-mi sugerati ce trebuie facut ca si angajator cand un salariat al sau nu revine la serviciu dupa cei 2 ani de concediu pentru cresterea copilului si nici nu exista posibilitatea de la lua legatura ce acea persoana.
Mentionez ca este lipsa de interes din partea salriatului.
in astfel de cazuri , eu (societatea la care lucrez) cer un referat de la seful de sector unde lucra angajata (inainte de intrare in CCC) in care se precizeaza ca nu s a mai prezentat la locul de munca dupa finalizarea CCC. Apoi urmez intocmai pasii cercetarii disciplinare care are ca rezultat (de cele mai multe ori) desfacerea CIM pt absente nemotivate. Insa am avut si cazuri in care salariata a prezentat concediu medical pt neprezentarea la serviciu.
Angajatorul trimte salariatei al carui CIM este suspendat o adresa prin care o anunta de incetarea CIC.
Adresa se trimite la domicfiuliul declarat al persoanei respective.
Daca nu se prezinta la serviciu se considera absentare nemotivata de la locul de munca si incepe procedura pentru cercetare disciplinara.
O intrebare am si eu in legatura cu subiectul acesta.Sa va prezint putin cum am procedat : o salariata de-a noastra, expirandu-i perioada pentru care a fost suspendat cimul pentru cic, nu s-a mai intors la munca.am trimis adresa acasa, tot felul de instiintari, procedura de cercetare disciplinara in lipsa si mai apoi desfacerea cimului cf.61, a - codul muncii.Acum intrebarea mea vine: cum opereaza contabila in programul de salarii daca eu nu am intocmit un act aditional de reluare activitate? ea zice ca are nevoie de un act prin care sa opereze in programul ei reluarea de activitate si mai apoi desfacerea cimului.Am gresit eu neintocmind un act aditional de reluare activitate? tin sa precizez ca eu consider ca nu am cum sa intocmesc un act de reluare activitate atata timp cat nu am si o cerere din partea salariatei in acest sens.Va multumesc.Astept un raspuns....
1. Tot in baza cererii salariatei prin care solicita suspendarea CIM pentru a intra in CCC pana la 2 ani ii faceti si decizia de incetare a suspendarii CIM cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 2 ani.
2. Daca salariata relua activitatea mai inainte de a implini copilul 2 ani atunci era neaparat nevoie de alta cerere pentru incetarea suspendarii CIM.