avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa cerere incetare suspendare CIM la terminarea CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa cerere incetare suspendare CIM la terminarea CIC

O salariata trebuie sa se prezinte la lucru a doua zi dupa terminarea CIC pana la 2 ani,cu o cerere de incetare a suspendarii CIM.I s-a cerut,totodata,si prezentarea demisiei(neputand fi data afara,conform legii,i s-a cerut sa plece de bunavoie).Doamna intentioneaza sa nu vina deloc la servici si sa nu faca nicio cerere.Ce se va intampla cu contractul de munca,suspendat la acest moment,dupa terminarea concediului de ingrijire a copilului,inceteaza de drept,va inceta din cauza absentelor nemotivate(desi nu face cerere de reluare a activitatii)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:14, 16 Ianuarie 2018
carmenbn a scris:

O salariata trebuie sa se prezinte la lucru a doua zi dupa terminarea CIC pana la 2 ani,cu o cerere de incetare a suspendarii CIM.I s-a cerut,totodata,si prezentarea demisiei(neputand fi data afara,conform legii,i s-a cerut sa plece de bunavoie).

1) Este ilegal ce i s-a cerut doamnei.
2) Nu doamna trebuie sa faca cerere de reluare a activitatii ci conducerea trebuie sa dea dispozitie de incetare a suspendarii.

carmenbn a scris:
Ce se va intampla cu contractul de munca,suspendat la acest moment,dupa terminarea concediului de ingrijire a copilului,inceteaza de drept,va inceta din cauza absentelor nemotivate(desi nu face cerere de reluare a activitatii)?

1) Dati decizie de incetare a suspendarii. Notificati-o pe doamna, din timp, sa se prezinte la serviciu la data respectiva.
2) Daca nu se prezinta la serviciu (norocul conducerii), initiati procedura de desfacere a contractului de munca, cu respectarea etapei de cercetare disciplinara pentru absente nemotivate, daca in regulamentul intern aveti prevazut asa ceva.
Nu mi-e foarte clar cand trebuie sa existe o cerere din partea salariatei si ce trebuie sa contina:
-in cazul in care doreste reluarea activitatii,face o cerere de reluare a activitatii,iar firma da o decizie de incetare a suspendarii si reluare a contractului
-in cazul in care isi da demisia,face o cerere doar pt.demisie(nu si pt.incetarea suspendarii),iar firma da o decizie de incetare a suspendarii si de incheiere a contractului?

Am gasit modele de cerere de aprobare a incetarii suspendarii,de unde deduc ca e obligatorie intocmirea ei,indiferent daca pleci sau daca ramai...
Procedura revenirii din CCC la locul de munca nu este reglementata nicaieri .

In practica, s-a statuat ca salariatul/a care revine din CCC trebuie sa faca o cerere de reluare a activitatii. Pe baza acesteia, angajatorul va emite decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

In aceeasi cerere se poate solicita si incetarea c.i.m. prin demisie sau cu acordul partilor.
De asemenea, salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,
Avem o angajata in concediu crestere copil care va implini varsta de 2 ani pe 30.03.2018. Angajata a trimis azi cerere de incetare a suspendarii si a contractului cu data de 08.01.2018 si a anuntat ca lucreaza deja la un alt angajator incepand cu data de 08. Cum ii facem incetarea aici? Este corect sa ii fac deciziile azi 16.01 in care sa trec incetarea suspendarii si a contractului cu 08? Ma gandesc ca decizia trebuie sa aiba numar/data de azi, ca sa aiba acoperire angajatorul pentru operarea tardiva. Ce alte solutii cu risc minim de amenda mai exista? Sa incetez suspendarea azi, cu data de 08, sa o trec prezenta si sa ii incetez contractul azi? dar tot incalc regula netransmiterii incetarii suspendarii la timp, iar ITM va spune din nou ca nu am transmis la timp.
Multumesc pentru orice idee.
Puteti-o sa faca cerere de CFS, pentru perioada respectiva, astfel incat sa evitati divergentele cu ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu crestere copil Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua Care este procedura de revenire din conceduil pt crestere copil? Copilul implineste doi ani in 22 februarie 2012. Suspendarea inceteaza in data de ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a suspendarii cim emiliaa emiliaa o angajata trebuia sa revina din cic in data de 28.06.2010. Pot da decizie de incetare a suspendarii fara o cerere din partea ei si ulterior, daca nu se ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate la terminarea concediului crestere copil 2 ani geanina_Prv geanina_Prv Buna ziua. Lucrez intr-o primarie si ma confrunt cu urmatoarea problema. Un asistent personal cu contractul de munca suspendat pentru concediu de crestere al ... (vezi toată discuția)