avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din concediu crestere copil

Buna ziua
Care este procedura de revenire din conceduil pt crestere copil?
Copilul implineste doi ani in 22 februarie 2012. Suspendarea inceteaza in data de 22 sau in data de 23? Ce se intampla daca angajatul nu poate reveni?
Cel mai recent răspuns: Andrei Gica , utilizator 09:02, 9 Februarie 2012
1. Salariata/ul face cerere de reluare a activitatii .
2. Pe baza cererii , angajatorul emite decizia de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii.
3. data incetarii suspendarii = 22.02.2012
4. data efectiva de reluare a activitatii de catre salariat/a = 23.02.2012
5. daca nu poate reveni salariatul , atunci este o problema discutabila referitoare la motivele pentru care nu poate reveni la munca.
trebuie sa-ti dai demisia daca nu ai de gand sa te intorci. data trebuie sa fie cea in care ar trebui sa te intorci la serviciu, adica cand implineste copilul 2 ani. poti intreba la itm. sunt draguti si iti vor raspunde.
Buna ziua,
Trebuie sa depuneti o cerere pentru a solicita incetarea suspendarii contractului individual de munca si reluarea activitatii incepand cu data de 23.02.2012 .
In cazul in care, incepand cu date de 23.02.2012, nu va veti prezenta la serviciu veti fi pontata nemotivat si vi se va desface contractul individual de munca pentru absente nemotivate.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
monicalirca, utilizator
VALENTINABA a scris:

trebuie sa-ti dai demisia daca nu ai de gand sa te intorci. data trebuie sa fie cea in care ar trebui sa te intorci la serviciu, adica cand implineste copilul 2 ani. poti intreba la itm. sunt draguti si iti vor raspunde.

1. De ce este obligatoriu sa-si dea demisia ? .. unde ati vazut ca este reglementat asa ceva?

2. Daca cititi revederile Ordinului nr.1474/2011 veti observa ca data revenirii la munca este ziua urmatoare celei in care copilul a implinit varsta de 1 an.

Va multumesc mult pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa cerere incetare suspendare cim la terminarea cic carmenbn carmenbn O salariata trebuie sa se prezinte la lucru a doua zi dupa terminarea CIC pana la 2 ani,cu o cerere de incetare a suspendarii CIM.I s-a cerut,totodata,si ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc nataliaz nataliaz buna ziua ma aflu in CCC . Am optat pt perioada de 2 ani. Daca sotul meu nu sta o luna acasa, conform legii, eu trebuie sa ma intorc cu o luna mai repede ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil de pana la 2 ani ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspuns la o \\"dilema\\": Incepand cu data de 01.04.2013 am fost in concediu de maternitate, pana la data de ... (vezi toată discuția)