avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia de suspendare a CIM pe durata cercetarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia de suspendare a CIM pe durata cercetarii disciplinare prealabile trebuie anulata inainte ca angajatul sa isi reia activitatea?

Buna seara.
In urma unei cercetari disciplinare facute cu scop de intimidare de catre angajator deoarece nu vroiam sa demisionez, s-a luat decizia de sanctionarea cu 5% din salariul pe doua luni.
Mentionez ca odata cu convocarea am primit si o decizie de suspendare a CIM pe perioada cercetarii disciplinare prealabile iar cercetarea a fost lungita pe o perioada de 30 zile desi nu mi s-a adus nici o acuza si nici o proba.
Ce pasi ar trebui sa fac eu acum avand in vedere ca odata cu decizia de sanctionare disciplinara nu am primit nici un act referitor la reluarea activitatii ? Imi este teama sa nu fie o capcana a angajatorului si sa ma considere absent 3 zile dupa care sa imi desfaca CIM.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MariusBaciu , utilizator 23:57, 22 August 2013
Odata cu finalizarea cercetarii disciplinare, angajatorul va trebui sa emita si decizia de incetare a suspendarii c.i.m.

Solicitati in scris, potrivit art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011, angajatorului sa va inmaneze un exemplar de pe decizia de incetare a suspendarii c.i.m.
Va multumesc. deci eu nu trebuie sa ma prezint la serviciu decat dupa ce primesc aceasta decizie? as putea sa ma prezint insa fara respectarea intocmai a prevederilor legale nu vreau sa o fac deoarece as parea penibil sa apar pur si simplu fara sa pot preciza in baza a ce.
Parerea mea, este ca va trebui sa va prezentati la serviciu din momentul in care vi s-a comunicat decizia de incetare a suspendarii c.i.m.

Puteti sa va prezenttai la serviciu si sa vorbiti cu sefii dvs despre aceasta situatie.
multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)
Angajatul nu face cerere revenire din ccc ancabhome ancabhome Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: - angajata care din 2008 este in concedii succesive de crestere copil; ultima data am ... (vezi toată discuția)