Buna seara.
In urma unei cercetari disciplinare facute cu scop de intimidare de catre angajator deoarece nu vroiam sa demisionez, s-a luat decizia de sanctionarea cu 5% din salariul pe doua luni.
Mentionez ca odata cu convocarea am primit si o decizie de suspendare a CIM pe perioada cercetarii disciplinare prealabile iar cercetarea a fost lungita pe o perioada de 30 zile desi nu mi s-a adus nici o acuza si nici o proba.
Ce pasi ar trebui sa fac eu acum avand in vedere ca odata cu decizia de sanctionare disciplinara nu am primit nici un act referitor la reluarea activitatii ? Imi este teama sa nu fie o capcana a angajatorului si sa ma considere absent 3 zile dupa care sa imi desfaca CIM.
Multumesc.
Odata cu finalizarea cercetarii disciplinare, angajatorul va trebui sa emita si decizia de incetare a suspendarii c.i.m.
Solicitati in scris, potrivit art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011, angajatorului sa va inmaneze un exemplar de pe decizia de incetare a suspendarii c.i.m.
Va multumesc. deci eu nu trebuie sa ma prezint la serviciu decat dupa ce primesc aceasta decizie? as putea sa ma prezint insa fara respectarea intocmai a prevederilor legale nu vreau sa o fac deoarece as parea penibil sa apar pur si simplu fara sa pot preciza in baza a ce.