1. E corect ca am primit si inregistrat in Registrul societatii demisiile, cu data de 15.07 - data la care au fost depuse? Trebuia inregistrate si in Revisal?
Este corect ... cererile nu se inregistreaza in REVISAL.
2. E corect ca de 2 zile ii pontam nemotivat?
Foarte corect.
3. Ce pot face? Sa demarez cercetare disciplinara este corect? In ce termen de la primirea invitatiei de convocare la cercetare sa stabilesc data convocarii la cercetare?
4. Daca nu se prezinta la cercetare disciplinara pot desface automat contractul?
5. Toata procedura de cercetare disciplinara e obligatoriu sa fie efectuata in cele 20 de zile de preaviz? Inclusiv comunicarea deciziei de desfacere disciplinara?
In speta,
c.i.m. poate inceta :
- prin demisie, situatie in care ii pontati nemotivat, nu le suspendati c.i.m. pentru abs. nemotivate, iar c.i.m. inceteaza la data expirarii preavizului.
- prin desfacere disciplinara a c.i.m. , situatie in care demarati procedura cercetarii disciplinare.
1. Pasii necesari efectuarii cercetarii disciplinare sunt:
- intocmirea referatului de sesizare;
- Constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii;
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare;
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea deciziei de sanctionare.
2. Un dosar de cercetare va cuprinde:
- referatul de sesizare privind savarsirea abeterii disciplinare
- decizia de numire a comisiei de cercetare disciplinara , care va cuprinde aspectele privind atributiile acesteia, durata cercetarii etc.
- procesul-verbal al comisiei care va contine si propunerea de sanctionare.
Cercetarea disciplinara ar trebui sa se termine pana la data expirarii preavizului.
Neprezentarea salariatului la convocarea facuta fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
6. In mod evident prin faptul ca au plecat toti 4 intempestiv asa, si ca nu au respectat nici macar termenul de preaviz imi creaza un foarte mare prejudiciu....pt ca nu mai are cine sa gateasca. Pot deschide actiune de dreptul muncii pentru raspundere patrimoniala pentru prejudiciul din perioada de preaviz, in care dupa ce dovedesc prejudiciul, sa cer obligarea lor la repararea acestuia? Trebuie sa cer obligarea la repararea prejudiciului in solidar? (nu stiu fiecare de cat ar fi raspunzator, fiind fiecare pe ture diferite...)
Si de asemenea, in final in Revisal, incetarea CIM se va opera cu 61 lit.a sau demisie?
Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
Cand paguba a fost produsa de mai multi salariati, cuantumul raspunderii fiecaruia se stabileste in raport cu masura in care a contribuit la producerea ei.
Daca masura in care s-a contribuit la producerea pagubei nu poate fi determinata, raspunderea fiecaruia se stabileste proportional cu salariul sau net de la data constatarii pagubei si, atunci cand este cazul, si in functie de timpul efectiv lucrat de la ultimul sau inventar.
Pentru incetare, vedeti raspunsul de la pct de mai sus .