avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre contract pe perioada determinata

buna ziua as vrea si eu cateva informatii despre o problema ;sunt angajata pe perioada determinata acum o sapt am fost suspendata pt 2 sapt pt abateri disciplinare in urma careia am fost convocata sa dau explicatii acum vreau sa va intreb daca imi pot da demisia /
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 2 Iunie 2014
Da, va puteti da demisia. Nu exista niciun text de lege care sa va interzica sa faceti asa ceva.
dar ca intotdeauna exista un dar ,acum 2 zile am platit un prejudiciu acum am fost anuntata ca voi fisi cu iar cercetata pt abatere disciplinara si iar trebuie sa platesc prejudiiu si intrebarea este daca nu semnez convocarea si nu ma prezint imi pot da demisia si sa nu mai platesc alta sanctiune ?si cu demisia ar trebui sa ma mai duc la munca cele 15 zile de preaviz in conditiile in care eu pana pe 30 .05 sunt suspendata?
1. Prejudiciu se va putea recupera indiferent daca va dati sau demisia.

2. Demisia poate fi cu sau fara preaviz. In perioada de preaviz, c.i.m. isi produce toate efectele.
Daca este vorba despre o demisie cu preaviz, nerespectarea de către dvs a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea dvs disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

3. Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile legii fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
intr-un cuvant ca merg la convocare sau nu trebuie sa platesc prejudiciul din nou daca nu ce se intampla?daca nu ma prezint daca nu platesc ?
Trebuie sa faceti distinctie : una este convocarea la comisa de disciplina si alta este repararea prejudiciului.

Neprezentarea la comisia de disciplina fara a avea un motiv obiectiv privind absenta da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea dvs., fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

Angajarea raspunderii patrimoniale se poate face indiferent daca sunteti sau nu cercetat disciplinar.

Daca se constata un nou prejudiciu in sarcina dvs, atunci aveti doua posibilitati : fie il achitati , fie asteptati sa fti actionat in instanta si acolo il contestati.

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu daca am trimis prin posta convocarea pentru cercetarea disciplinara dar angajatul in cauza tot vine la lucru.....nu se suspenda contractul pe perioada ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)
Preaviz Elena714 Elena714 În cazul în care salariatul are deja 90 de zile lucrătoare, respectiv își dă demisia și nu poate sta perioada de preaviz. Care sunt consecințele ... (vezi toată discuția)