avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu ingrijire copil

Buna ziua!
Daca un salariat nu se intoarce la serviciu dupa cei doi ani se face incetarea suspendarii si apoi concediere.
Cum se face incetarea suspendarii?Este un formular aparte sau?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 15:37, 14 Aprilie 2009
In principiu da, dar nu doriti sa luati legatura cu angajata respectiva?
Poate are o problema medicala si va veni cu un concediu medical, spre exemplu.

Faceti o decizie similara cu cea pe care ati facut-o cand angajata a intrat in concediu de crestere copil si i s-a supsendat contractul din initiativa dansei.
1. Se face o decizie in care se spune: "avand in vedere implinirea varstei de 2 ani a copilului salariate ..., incepand cu data de ... inceteaza suspendarea CIM conform deciziei nr.../.. si salariata isi reia activitatea in baza aceluiasi CIM".
2. Apoi procedati la concedierea salariatei pentru absente nemotivate. Dar mai intai luati legatura cu ea sa nu fie in concediu medical sa aiba alte motive de nu s-a prezentat le serviciu.
Am incercat sa iau legatura cu persoana dar si-a schimbat nr.de telefon, i-am trimis instiintare la domiciliu dar si-a schimbat si adresa.
Multumesc pentru raspuns
In cazul acesta, daca nu e chip sa dati de angajata, nu va ramane decat sa intocmiti decizia si sa-i desfaceti contractul de munca pe motive de absente nemotivate.
Decizia de revenire se face in baza unei cereri din partea salariatei prin care aceasta isi manifesta intentia de a relua activitatea in cadrul unitatii. In cazul in care nu se poate lua legatura cu salariata, nu se intocmeste cererea de reluare a activitatii, nu exista baza pentru emiterea unei decizii de revenire care sa se inregistreze la ITM.
Parerea mea e ca se poate merge direct pe desfacerea disciplinara a contractului , binenteles respectand procedura Codului muncii de desfacere a contractului de munca in astfel de situatie

Alte discuții în legătură

Angajatul nu face cerere revenire din ccc ancabhome ancabhome Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: - angajata care din 2008 este in concedii succesive de crestere copil; ultima data am ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate victorm86 victorm86 As dori sa stiu daca un angajator poate suspenda contractul de munca al unui angajat pentru absente nemotivate pe o perioada nedeterminata ? (vezi toată discuția)
Neprezentare angajat dupa concediu ingrijire copil scildta scildta Compania noastra are un salariat cu CIM suspendat pentru ingrijire copil pana la 2 ani. Acesta nu s-a prezentat pentru reluarea activitatii, nici nu poate fi ... (vezi toată discuția)