avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere prin imputernicit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere prin imputernicit

Buna ziua,
am o nelamurire legata de semnarea unui contract de inchiriere a unui imobil intre o persoana juridica si o persoana fizica. Proprietarii imobilului sunt sot si sotie, cu domiciliul in strainatate. Ei nu sunt in tara pt. semnarea contractului si au facut o procura de imputernicire cuiva din tara. Insa procura a fost facuta in numele sotului ( proprietar ) pentru imputernicit. Sotia nu apare nicaieri in actul respectiv. Se poate face inchirierea imobilului in conditiile in care semneaza imputernicitul contractul?
Multumesc anticipat.
Buna ziua. Cred ca este in regula , deoarece inchieerea unu icontract de inchiriere reprezinta un act de administrare, iar unul dintre soti poate incheia astfel de acte de unul singur, operand prezumtia de mandat tacit reciproc. Daca era vorba despre o vanzare, altfel ar fi stat lucrurile, fiind necesara si o procura din partea sotiei.
daca imputernicirea este facuta indeplinind conditiile legale,ca un act autentic atunci nu este nici un fel de problema ,actul de administrare poate fi semnat si numai de catre unul dintre soti ,nu este data imputernicirea pentru vanzare,sper ca nu este dat un mandat pentru astfel de situatie.
Contractul de inchiriere e un act de administrare.Prin urmare, procura speciala nu se impune , care e incidenta in cazul actelor de dispozitie.
E suficient chiar si un act consensual , care sa mentioneze care vor fi actele intreprinse de catre mandatar.(fara acordul sotiei)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire m16ari m16ari Buna ziua,ma confrunt cu o situatie doar la noi intalnita ,cred. Am o imputernicire de la fostul sot (care s-a stabilit in strainatate),in care se mentioneaza ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate pearl pearl Buna ziua. Eu impreuna cu sotul am facut o procura notariala soacrei, pentru a putea administra bunurile noastre, noi fiind plecati din tara. In prezent dorim ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare teren Sgb Sgb Buna ziua. Mama este in strainatate si doreste sa vanda un teren pe care il are in Romania. Cum nu se poate prezenta la semnatul actelor ii face procura unei ... (vezi toată discuția)