Buna ziua. Eu impreuna cu sotul am facut o procura notariala soacrei, pentru a putea administra bunurile noastre, noi fiind plecati din tara. In prezent dorim sa cumparam un apartament dar notarul la care a mers sustine ca soacra nu ne poate reprezenta in aceasta situatie si nu poate cumpara un numele nostru si cu banii nostri un apartament. Ce solutii avem pt a cumpara apartamentul iar eu si sotul sa fim proprietari. Notarul a sugerat ca soacra sa cumpere apt pe numele ei si sa specifice ca o face cu banii nostri, dupa care sa ne faca o donatie. Dar noi nu putem veni in tara in urmatorii 3 ani, cum va face ea donatia fara ca noi sa fim prezenti
...si eventual acea donatie sa o faceti tot la acest stimabil notar.
Puteti face o procura speciala de cumparare a unui imobil, ceva de genul:
In acest scop, mandatarul va negocia clauzele vanzarii, va indeplini toate formalitatile necesare perfectarii contractului de vanzare-cumparare si va semna contractul de vanzare-cumparare, in forma autentica.
Pretul vanzarii va fi negociat si stabilit impreuna cu proprietarul si va fi platit, personal, acestuia.
Dupa incheierea contractului de vanzare-cumparare, mandatarul va indeplini toate formalitatile necesare pentru efectuarea operatiunilor de publicitate imobiliara si de inscriere a imobilului in evidentele fiscale, consimtind in mod expres la intabularea dreptului de proprietate in Cartea funciara.
Mandatarul este imputernicit sa plateasca toate taxele si impozitele datorate statului pentru constructia ce trebuie cumparata.
Pentru aducerea la indeplinire a prezentului mandat, mandatarul va semna in numele meu si pentru mine, oriunde va fi necesar, in limitele prezentului mandat, semnatura sa fiindu-mi pe deplin opozabila.