avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Activitate uzzyboss

Activitate uzzyboss

Am 3 salariati la societate si nu am comenzi.Ptr. o perioada de 3 luni am decis sa ii bag in somaj tehnic, conform OUG 28/2009.pe salariati Ii voi plati cu 75% din salariu, dar nu stiu cum procedez cu contributiile si declaratiil ptr. CAS, sanatate, somaj, impozit...
Conform OUG 28//2009, am dreptul sa nu platesc aceste contributii.
Stie cineva cum trebuie sa procedez?
Multumesc anticipat.
Am un salariat care a avut contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului pana la 2 ani. La data de 10 mai trebuia sa-i suspend incetarea . Eu acum sunt obligat sa-l reangajez, sau pot sa-i desfac contractul de munca? daca pot sa-i desfac contractul de munca la ce articol din Codul muncii fac referire?
Eu am restructurat activitatea in aceasta perioada si chiar nu-mi permit sa mai platesc inca un salariat, dar nu stiu cat este de legal.
Astept sugestii.
Buna ziua,
As dori si eu o consultatie in domeniul bancar. Am un credit pentru nevoi personale, de cca. 20.000 ron, pe termen de 7 ani pe care nu l-am garantat cu nimic.
In ultimele 3 luni am ramas fara servici si nu am mai achitat ratele.
Mentionez ca eu nu detin niciun bun pe numele meu (casa, masina, etc).
As vrea sa stiu ce mi se poate intampla in cazul in care nu mai am cu ce sa achit ratele o oarecare perioada. Cum se poate indrepta banca impotriva mea?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția activitate economica
Ajutorul de stat a fost acordat de Min. Finantelor, in baza HG.1900/2004.Zona ma scuteste de redeventa, dar primeste suma respectiva de la bugetul de stat.Zona nu pierde nimic. Statul este cel care pierde, aici este problema.
Răspuns la discuția activitate economica
ajutorul de stat a fost acordat pentru investitia initiala realizata, pentru locurile de munca nu s-a primit nimic.
Problema este, daca trebuie sa metin investitia timp de 5 ani de la punerea in functiune sau de la data acordarii ajutorului de stat. Aici nu sunt lamurit. In HG 1900/2004 spune ca mentinerea investitiei 5 ani, dar de cand curg acesti 5 ani?
Nici in Ordinul Consiliului Concurentei nr. 55/2002, care sta la baza HG-ului nu face precizarea, este interpretabil , zic eu?
As vrea sa contest actul in cazul in care imi sisteaza ajutorul, de aceea caut sa ma lamuresc cum este legal
Am o societate comerciala in Giurgiu in Zona Libera.In baza HG nr. 1900/2004 am beneficiat de ajutor de stat sub forma scutirii de redeventa pentru perioada 2005 - 2011.In actul normativ, spune ca o conditie ptr. a beneficia de acest ajutor este mentinerea investitiei realizate in Zona Libera pentru o perioada de 5 ani. In luna august 2008, sediul societatii din zona a ars in proportie de 90 % iar depozitele cu marfa au ars integral .Obiectul de activitate si licenta sunt pentru depozitare haine second hand.
Pentru a putea continua activitatea din Zona Libera, am incheiat contracte de prestari servicii cu 2 societati comerciale care au ca obiect curatarea locului, marfa arsa trebuie dusa la o gropa de gunoi, pentru ca apoi sa pot sa reconstruiesc si sa imi reiau activitatea de depozitare.
Cei de la finante vor sa-mi sistezepe aceasta perioada ajutorul de stat, deoarece spun ei ca nu desfasor activitate economica.
As vrea un punct de vedere al unui consilier, pentru ca nu m-i se pare corect ceea ce spune finantele.
Repet, actul prin care m-i sa acordat acest ajutor a tinut cont de investitia realizata de mine in zona si nu are ca conditie desfasurarea de activitati economice. Daca eu am acum totul ars, nu trebuie sa eliberez terenul de deseuri arse si apoi sa reconstruiesc?
Astept un raspuns urgent pe aceata tema.