avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters83923

Activitate ContSters83923

Va multumesc pentru raspuns. Nu doreste sa ia caen pentru strangere de fonduri ci sa primeasca donatii in bani de la doritori. Si in aceasta situatie donatiile ar fi susceptibile de a fi confiscate? Sa inteleg ca un SRL nu poate primi donatii in bani pe care sa ii foloseasca intr-un scop bine determinat si justificat?
Buna,

temeiul juridic este art. 79 alin. 8 CM. Daca angajatorul tau nu isi respecta obligatiile asumate, poti demisiona fara preaviz. Dar atentie: obligatiile la cere te referi ca nu si le respecta sa fie stabilte prin C.I.M. iar nu sa fie la nivel de intelegeri verbale.

Demisia trebuie sa o faci conform C.M., adica sa o faci in scris, sa indici in mod expres ca pleci fara preaviz si dai temeiul legal adica ART. 79 alin 8 C.M.

Desi C.M. nu prevede ca trebuie sa motivezi demisia in acest caz al tau, se recomanda sa mentionezi expres clauza incalcata de angajator si sa explici situatia de fapt (motivul pentru care demisionezi fara preaviz, adica neindeplinirea de catre angajator a obligatiilor asumate prin C.I.M.).

Iti recomand sa incerci intai sa inregistrezi la societate 2 exemplare din demisie (unul in pastrezi tu, sa aiba numar de inregistrare, vei avea nevoie de el in cazul in care vei solicita sprijinul ITM daca va fi cazul) iar daca nu poti inregistra demisia deoarece angajatorul refuza sa ti-o inregistreze, iti trimiti demisia prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, prin serviciul Prioripost.

Ar putea exista o problema cu salariul, in cazul in care angajatorul refuza sa va plateasca. Va trebui sa apelati dvs. la concursul instantei de judecata pentru a va primi drepturile salariale. Nu vor fi probleme in castigarea procesului dar prezinta inconvenientele timpului pierdut prin instanta si a cheltuielilor de judecata (pe care puti sa le recuperati de la angajator, in situatia in care pierde procesul). Daca angajatorul nu va plateste salariul, intai de tot faceti sesizare la ITM, acest lucru l-ar putea determina sa va acorde si ultimele remuneratii salariale.

Succes!
Buna ziua,

solicit respectuos o opinie financiar- contabila in urmatoarea situatie:

un SRL cu obiect de activitate cafe- bar (cod caen baruri si alte activitati de servire a bauturilor), care a gazduit in perimetrul propriu o multitudine de activitati culturale (cultura urbana: teatru de club, reprezentatii live cu dj renumiti din tara si strainatate, concurs de role si skateboard in curtea proprie) si artistice (concerte live, expozitii foto) are probleme financiare in sensul ca vanzarile nu acopera cheltuielile cu spatiul inchiriat, utilitatile spatiului si organizarea acestor evenimente.

Insa SRL doreste continuarea activitatii sale si doreste strangerea de fonduri in bani (de la proprii clienti dar nu numai) din care sa se mute intr-un alt spatiu (din prezentul este scos afara de catre proprietar pentru neplata chirie spatiu) unde sa continue activitatea de cafe- bar si sa organizeze in continuare tipul de evenimente descris mai sus.

Intrebarile mele sunt:

1. Poate SRL sa desfasoare strangere de fonduri pentru sustinerea propriei activitati (in principal strangerea de fonduri se va face prin mediul on-line dar nu numai)? Este legal?
2. Trebuie sa le declare undeva si sa plateasca impozit dupa ele?

ms anticipat!