avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters83983

Activitate ContSters83983

Răspuns la discuția articolul 210(251)furt intre rude
Am rezolvat.:)Va multumesc tuturor pentru ajutor.
Răspuns la discuția articolul 210(251)furt intre rude
Deja am dat-o pentru ca am fost atat de tampita incat sa ma las influentata de acel politist care vad ca apara defapt drepturile infractorilor..si care mi-a spus ca va fi mai mult doar o forma de procedura dat fiind ca el nici nu va trebui sa vina sa dea vreo declaratie macar.Nu cred ca imi va face asa numita mea prietena plangere mai cu seama ca cei de la politie au casetele cu ea retragand banii de la bancomate.Ei au incadrat-o la furt calificat desi declarasem ca locuia cu mine.Am sa ma duc maine sa rezolv in legatura cu declaratia mea data ieri(prin care spuneam ca tatal i-a luat defapt,mi i-a inapoiat si ne-am impacat)iara ce se va mai intampla mai departe in legatura cu asa zisa mea prietena va fi treaba ei atata timp cat nu pot face nimic pentru ea fara sa incriminez un om nevinovat.Din cate stiu am dreptul de a retrage acea declaratie pe care am dat-o ieri.
Răspuns la discuția articolul 210(251)furt intre rude
Acel domn politist mi-a spus ca ar fi unica alternativa pentru ca faptuitoarea sa scape dat fiind ca fapta la care ea se incadreaza este furt calificat.Oricum a fost destul de manipulativ incat sa ma convinga ca acea acuzatie impotriva tatatui meu nu va fi decat o simpla forma de procedura,intrucat nu va atrage dupa sine nici un fel de repercursiuni asupra tatalui meu.Dar am sa ma duc sa retrag acea declaratie iar daca faptuitoarea nu are alta sansa sa scape nu am ce face mai mult de atat intrucat nu pot sa imi acuz propriul tata de asa ceva.Adica dupa ce ca ea imi fura banii altul sa plateasca.Nu este vorba de recuperarea sau nu a prejudiciului pentru ca eu de la inceput am zis ca cine fura plateste,adica imi recuperez sau nu prejudiciul,ea sa traga consecintele faptelor ei.Dar la insistentele parintilor ei si ai mei am zis sa o retrag.Dar nu asa.
Buna seara!Am si eu o problema.In urma cu 6 ani am luat la mine in casa o fosta colega de facultate,in fine in luna iulie a acestui an am constatat ca aceasta mi-a sustras in mod fraudulos cardul si in repetate randuri a extars bani din contul aferent acestuia,pana la epuizarea contului.Mentionez ca titularul contului sunt eu si imputernicit tatal meu.Am fost la politie si am depus reclamatie iar fapta ei a fost incadrata la furt calificat.Mentionez de asemenea ca nu am avut la cunostiinta faptul ca in asemenea cazuri reclamatia nu mai poate fi retrasa.Mi-am recuperat prejudiciul si asa cum am promis am fost sa retrag plangerea numai ca la sectie mi s-a spus ca nu poate fi retrasa in cazul aceistei fapte si ca in cazul in care vreau totusi si o scap de puscarie sa imi schimb declaratia.Insemnand ca faptasa a fost pusa sa declare ca nu este autoarea iara eu ca banii mi-au fost luati fara stirea mea de catre tatal meu care ulterior mi i-a inapoiat si cu care m-am impacat.Si de asemenea ca doresc incetarea urmaririi.Spunand repet ca aceasta este singura solutie ca ea sa scape.Intrebarea mea ar fi urmatoarea:ce repercursiuni poate avea aceasta declaratie asupra tatalui meu,daca va intr-adevar el nu va pati nimic,daca poate lua aceasta fapta asupra lui asa cum mi s-a explicat fara sa aiba repercursiuni.Si daca da care ar fi acestea.Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția privilegiu imobil
Nu stiu nu mai inteleg nimic..acest extras trebuia sa imi fie dat azi dar ieri am primit telefon de la notar ca va mai dura pana vineri pentru ca nu stiu ce se verifica,deoarece a zis ca prima oara extrasul a fost ok iar a doua oara a aparut acest privilegiu.Nici nu stiu ce sa mai cred.
Răspuns la discuția privilegiu imobil
Chiar nu imi pot da seama cum s-ar fi inscris acest privilegiu in cartea funciara.Noi am achizitionat imobilul in 1998 cu plata integral deci de asa ceva nu cred ca poate fi vorba.Poate asociatia de locatari pentru datorii la intretinere,pentru ca imi aduc aminte ca au existat prin 2000 datorii,dar au fost stinse intr-un timp relativ scurt
,Privilegiile tin numai de asa ceva:Creditorii privilegiati asupra imobilelor sint:
1.Vinzatorul pe imobilul vindut, pentru plata pretului. Daca s-au facut mai multe vinzari succesive, pentru care a ramas datorit pretul in total sau in parte, intiiul vinzator se prefera celui de-al doilea, cel de-al doilea celui de-al treilea si asa inainte.
2.Acei ce au data banii care au servit la achizitia unui imobil. Trebuie insa sa fie constatat intr-un mod autentic, prin actul de imprumutare, ca suma era destinata a fi intrebuintata la aceasta; asemenea trebuie sa fie constatat prin chitanta vinzatorului ca plata pretului s-a facut cu banii imprumutati.
3.Coerezii, asupra imobilelor succesiunii, pentru garantia impartelii facute intre ei si a sumelor cu care a ramas dator unul catre altul.
4.Arhitectii, antreprenorii, pietrarii si alti lucratori intrebuintati pentru a zidi, a reconstrui, sau a repara edificii, canaluri sau alte opere, cu conditie insa ca prealabilmente sa se fi incheiat un proces-verbal, de catre un expert numit de judecatoria in a carei raza teritoriala sint situate edificiile, constatator starii si felului lucrarilor ce proprietarul va declara ca are de gind a face si numai in cazul cind acele lucrari ar fi fost primite cel mult in curs de sase luni, dupa terminarea lor, de catre expert asemenea numit de judecatorie. Dar privilegiul acesta nu poate trece niciodata peste valorile constatate prin al doilea proces-verbal, ci se va reduce la adausul de valoare ce va fi existind la epoca alienarii imobilului, ca rezultat al lucrarilor executate.
5.Acei ce au imprumutat bani pentru a indemniza pe lucratori, se bucura de acelasi privilegiu, insa numai in cazul cind intrebuintarea acelor bani va fi constatata intr-un mod autentic prin actul de imprumutare, si prin chitanta lucratorilor, in modul in care s-a vorbit mai sus, despre acei care au imprumutat bani pentru achizitia unui imobil. (C. civ. 742, 787, 1107, 1361, 1483 si urm., 1742)
Sau mai exista si alt tip de privilegiu care se poate aplica?Pentru ca din cate am la cunostinta,nu poate fi vorba de cazurile de mai sus...
Răspuns la discuția privilegiu imobil
Va multumesc!
Nu stiu nici macar in favoarea cui este acest privilegiu,prin urmare nici ce suma este datorata,ramane sa aflu de abia in urmatoarele zile.
In mod normal cine poate inscrie un privilegiu si in ce conditii?
Buna ziua!Am aflat de curand ca am un privilegiu inscris pe imobil atunci cand am dorit sa il vand.Privilegiul ar fi fost inscris in anul 2000.Intrebarea mea este,acest privilegiu nu se prescrie?Si daca da cum se poate ridica din cartea funciara?
Va multumesc!
Răspuns la discuția interdictie pe vanzare imobil?
Va multumesc!
Pe site-ul registrului comertului unde apare si radierea firmei la sectiunea datele de identificare a persoanei juridice pentru care judecatorul delegat a numit ca lichidator la cererea creditorilor bugetari imi apare numar firme zero din care ar trebui sa inteleg ca firma s-a dizolvat si radiat fara a se mai numi un lichidator care sa raspunda pretentiilor materiale ale unor terti?Prin asta insemnand ca respectiva firma de la care a fost achizitionata masina nu a avut pretentii?Sau poate nu au stiut data dizolvarii firmei...
Pai in atatia ani de la radiere,in speta 3 ani daca exista o executare silitape bunurile tatalui meu presupun ca ar fi trebui sa se si termine pana acum,vrand sa spun prin asta ca trebuia sa fie executat silit pana acum.
Răspuns la discuția interdictie pe vanzare imobil?
Am inteles de la tatal meu ca firma a fost radiata de la registrul camerei de comert in 2006 iar proprietatea tatalui meu,in speta cea pe care acum doreste sa o instraineze,a servit ca sediu social pentru respectiva firma,nereperezentand un bun al acesteia.De aceea ma gandesc ca in situatia data interdictie de vanzare asupra imobillului nu ar avea cum sa aiba de la societatea comerciala de unde a contractat ratele pentru respectivul auto turism.Curios este ca nici impozite de plata nu figureaza ca ar avea pentru respectivul autoturism,pe care ce e drept nu l-a mai folosit de cativa ani.