avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... interdictie pe vanzare imobil?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

interdictie pe vanzare imobil?

Buna ziua!Tatal meu a avut o firma care s-a inchis acun cativa ani,insemnand prin aceasta in jur de acum 6-7 ani.
Pe aceasta firma,acum 10-11 ani a achizitionat o masina in leasing,platind doar 6000 euro din valoarea totala a acesteia,valoare pe care nu o mai stiu.Dupa care din motive financiare nu a mai paltit ratele la leasing.Dar acasa nu i-au mai venit facturi de achitare a acestor rate,nici macar una,nici instiitare de plata,nimic in toti anii acestia.I-au mai venit acasa e adevarat cateva mandate postale pe firma respectiva pe care nu s-a dus sa le ridice,dar in afara de acestea,oricum nu cunostea motivul si continutul lor,nu a venit nimic de la aceasta firma de leasing.Tatal meu vrea acum sa vanda imobilul unde locuieste,adica unde acea firma a avut candva sediul social,si as dori sa stiu daca exista posibilitatea ca acest imobil sa aiba interdictie de vanzare?Mentionez ca extrasul de carte funciara este in curs de desfasurare,abia in 2 saptamani il va avea.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 16:32, 27 Martie 2009
Daca a avalizat vreun bilet la ordin, garantand obligatia de plata, creditoarea il poate executa silit asupra bunurilor proprii mobile si imobile. Daca s-a declansat executarea silita atunci s-a putea inscrie o somatie in Cartea Funciara, somatie ce are rolul de a indisponibiliza acel bun imobil, in sensul ca el nu poate fi vandut sau ipotecat.
Va multumesc pentru raspuns!
Pai daca se declansa executarea silita,nu ar fi trebuit cumva ca sa fie si el instiintat de acest lucru?Pentru ca repet acasa nu i-a venit nici o somatie sau instiitare de executare sau ceva similar.A primit doar niste mandate pe care nu le-a ridicat,mandate postale pe care nu le-a ridicat,mandate care erau intr-adevar pe numele firmei.
Ar fi trebuit sa primeasca si acasa somatia. Daca nu a primit, probabil nu s-a declansat o executare silita asupra lui. Si oricum, dupa 7 ani, probabil ca acea creanta este prescrisa de mult.
Am inteles de la tatal meu ca firma a fost radiata de la registrul camerei de comert in 2006 iar proprietatea tatalui meu,in speta cea pe care acum doreste sa o instraineze,a servit ca sediu social pentru respectiva firma,nereperezentand un bun al acesteia.De aceea ma gandesc ca in situatia data interdictie de vanzare asupra imobillului nu ar avea cum sa aiba de la societatea comerciala de unde a contractat ratele pentru respectivul auto turism.Curios este ca nici impozite de plata nu figureaza ca ar avea pentru respectivul autoturism,pe care ce e drept nu l-a mai folosit de cativa ani.
Nu este deloc curios ca nu are impozite de plata pentru acea masina, pentru ca masina este proprietatea firmei de leasing, si nu a firmei radiate a tatalui dvs., care avea doar calitatea de utilizator in contractul de leasing.
Interdictie de vanzare nu poate exista pe imobil decat daca vreodata, tatal dvs. a instituit-o contractual, la notar.
Daca s-ar fi inceput executarea silita pe bunurile tatalui dvs., ar fi notata o somatie de executare silita asupra imobilului, somatie care ar fi trebui sa i se comunice si tatalui dvs. in calitate de debitor urmarit.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare horni horni In anul 2005 am facut un contract de leasing pentru masina, contract ce urma a se incheia dupa 36 de luni. Intrucat in iulie 2007 nu am mai putut achita aceste ... (vezi toată discuția)
Masina in leasing confiscata fara nicio formalitate - e legal? Radulescu Violeta Radulescu Violeta Prietena mea are un autoturism in leasing. Ultima rata trebuia achitata in ianuarie dar a obtinut telefonic posibilitatea sa plateasca aceasta ultima rata pana ... (vezi toată discuția)
Executare silita cosmin_horia cosmin_horia Buna ziua, Am o nelamurire legat de o executare silita, am avut un contract de leasing auto iar pe la inceputul anului 2011 am intampinat ceva probleme, in ... (vezi toată discuția)