avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela Bolog

Activitate Daniela Bolog

10 februarie 2016
ADR Centru a publicat Catalogul surselor de finantare – februarie 2016. Acesta cuprinde programele de finantare nerambursabila active finantate de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.

Catalogul contine patru sectiuni:
Societati comerciale ;
Autoritati publice ;
ONG-uri ;
Universitati .

Sursa: ADR Centru
Cu siguranta calificarea,specializarea ca manager de proiect, cod COR 241919 este necesara. Exista si standard ocupational al acestei ocupatii.
Cel mai sigur raspuns il puteti afla adresandu-va responsabililor din ministerul vizat.
Cresterea viperelor nu este o prioritate pentru dezvoltarea tarii si nu este eligibila pentru finantare din fonduri europene PNDR, de aceea nu gasiti AXA. Lista cu animale eligibile la finantare o gasiti in Lista Coeficientilor de Productie Standard SO2010.
[ link extern ] /
Nimeni ,cred, nu se ocupa de un proiect fara a avea contract si a primi un avans. Acestea responsabilizeaza atat consultantul cat si beneficiarul. In principiu se aplica la avans un procent de 10-15% din suma convenita de parti.
Managerul de proiect trebuie sa aiba calificare,specializare, perfectionare si o experienta relevanta in conducerea proiectelor pe fonduri europene.
Studiati Legea 339/2007 actualizata cu modificarile si completarile ulterioare.
10 februarie 2016
Directia Politici Antreprenoriale si Implementare Programme pentru IMM (DPAPIMM) a publicat ieri proiectele de procedura modificate in urma reuniunii Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea IMM (CCDIMM) din 21.01.2016 pentru urmatoarele programe adresate IMM-urilor in anul 2016:
- Programul pentru organizarea Targului Intreprinderilor Mici si Mijlocii - TIMM 2016
- Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural
- Programul national multianual de microindustrializare 2016

Sursa: DPAPIMM
[ link extern ] /
Răspuns la discuția Accesare fonduri firma suspendata
Ar fi necesare cateva detalii:
- vechimea totala a firmei
- mediul in care are sediul si , eventual pct. de lucru-rural sau urban
Ministerul Fondurilor Europene – Direcția Generală Programe Capital Uman publică Planul multianual de lansări pentru cereri de propuneri de proiecte în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Documentul include și un calendar orientativ al liniilor de finanțare pentru următorii doi ani.

Planificarea lansărilor cererilor de propuneri de proiecte este un element esențial pentru asigurarea premiselor implementării performante a unui program operațional. Ministerul Fondurilor Europene – Direcția Generală Programe Capital Uman a stabilit un set minim de principii care să stea la baza planificării intervențiilor sprijinite prin Programul Operațional Capital Uman pentru întreaga perioadă de programare.

Perspectiva din care sunt definite principiile de alocare urmărește atingerea obiectivelor şi a țintelor programului la dimensiunea şi la termenele planificate, corelarea cu strategiile naționale relevante, precum și abordarea integrată pentru asigurarea complementarității și a valorificării sinergiilor între intervențiile care vor fi finanțate din diferitele fonduri ESI.

Sursa: MFE
[ link extern ]
Profitabilitatea unei afaceri depinde de administratorul afacerii, cum isi organizeaza activitatea, marketingul, plasarea produselor. Pentru acestea este indicat sa urmati cursuri de specialitate, sa cititi pe internet despre afaceri similare. Este important sa cunoasteti tehnologia, materialele utilizate. Ceea ce doriti dvs, informatii complete despre aceasta afacere, nu pot fi detaliate aici deoarece este o expunere foarte ampla.
Răspuns la discuția Tabara de copii
Dar vedeti si masura 6.2 respectiv 6.4
[ link extern ] /