avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate claw

Activitate claw

Discuție taxa divort
Vreau sa depun o cerere de divort la judecatoria sector 1. Si am inteles ca trebuie platit "taxa de timbru de 39 lei" si " timbru judiciar de 0,3 lei". Intrebarea este: Unde platesc aceste taxe?
Răspuns la discuția divort sotul este in strainatate
Imi da si mie cineva un model de cerere? Care este primul pas care trebuie facut?
Camerun nu este tara membra a conventie de la Haga. Domiciliul lui din Camerun il stiu. Deci care este primul pas pe care trebuie sa-l fac? Sa trimita el cererea de divort? Ce fel de model? Sa fie scrisa in romana?
Multumesc tuturor! As dori si un model de cerere de divort din culpa comuna!
Este bine bun acest model, sau trebuie modificat ceva?
Domnule Presedinte,

Subsemnatii soti:

xxxxxxxxxxxx, cu domiciliul in Str. Xxxxxxxxxxxx ………………………….si
yyyyyyyyyyyy...., cu domiciliu in …….. ……………., va rugam sa dispuneti

DESFACEREA CASATORIEI NOASTRE PRIN DIVORT

înregistratã sub nr. ....din ..........., la Primãria Municipiului Bucuresti sectorul 1, pe baza acordului nostru.
Totodatã, prin aceeasi hotãrâre, vã rugãm sã dispuneti:
-sã reluãm numele avut înainte de cãsãtorie.

MOTIVELE ACTIUNII
În fapt, ne-am cãsãtorit la data de ............. si suntem despãrtiti în fapt din ..............
Pentru cã relatiile de familie sunt grav si iremediabil vãtãmate am hotãrât sã divortãm si, pentru cã am cãzut de acord asupra tuturor problemelor, întelegem ca cererea de divort sã se întemeieze pe acordul nostru.
De aceea, vã rugãm sã admiteti actiunea, sã desfaceti cãsãtoria pe baza acordului nostru, iar cererea sã fie rezolvatã în modul urmãtor: noi, sotii, revenim la numele avute anterior încheierii cãsãtoriei, respectiv acela de Ghita Claudia Florentina, în ce o priveste pe doamna Agbor Claudia Florentina

În drept, ne întemeiem actiunea pe dispoziþiile art. 37 alin.2 si art. 38 C. Familiei raportat la art. 613.1 C. Proc. Civ.
Pentru dovedirea actiunii întelegem, dacã va fi cazul, sã ne folosim de proba cu acte si de consimtãmântul nostru privind desfacerea cãsãtoriei prin acordul nostru.
Anexãm urmãtoarele acte: certificatul de cãsãtorie, copii buletine, taxa de timbru si împuternicirea avocatialã.

Data, Semnãturile,

Domnului Presedinte al Judecãtoriei Sectorului 1 Bucuresti
@ romascanu
Dupa ce am citit toate sfaturile si desigur cu multumirile de rigoare, aceasta solutie mi se parea cea mai buna. Deci, primul pas este sa iau legatura cu el si sa trimita o procura prin care imputerniceste o persoana de aici din Romania sa-l reprezinte si sa depuna cererea de divort in numele lui. Cererea e bine ca sa o faca el sa o trimita direct cu procura? Ce tip de cererere? Puteti sa-mi dati un model, ca sa-i trimit prin email? Multumesc anticipat tuturor!
Buna ziua, as dori sa stiu ce trebuie facut pentru a divorta de sotul meu care este in strainatate, el fiind din Camerun. Mentionez ca si el este de acord cu divortul. A plecat din Romania acum 2 ani , nu vrea sa mai revina aici si relatia mea cu el nu isi mai are rostul. El se afla in Camerun eu aici in Romania. Vrea sa stiu ce model de cerere sa depun. Mentionez ca locuiesc in Bucuresti fara forme legale si casatoria s-a inchieat la primaria sectorului 1 atunci fiind studenta si locuind in camin sectorul 6. Pot depune cererea la Judecatoria sectorului 1 ? Cat dureaza cu aproximatie pana se pronunta divortul?