avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate dannastase

Activitate dannastase

Din pacate nu am stipulat nicaieri termenul de livrare sau penalitatiile fiind vorba despre o factura si o chitanta si nu despre un contract.

Pana a ajunge la respectiva conciliere am purtat corespondenta pe sms si email in care imi promitea de fiecare data ca maine imi da banii.

Motivele au fost multiple: ca nu are curent statia, ca nu are ciment sa prepare betonul samd, iar in momentul in care m-am deplasat la statie am constatat ca erau numai minciuni si ca de fapt ei trimiteau masinile la cei care nu platisera decat avans pentru a lua banii si pe mine mau amanat pana sa facut noapte si a fost imposibila turnarea.
Multumesc pentru raspuns.
Asta incerc acum sa iau legatura cu persoana care se ocupa, insa daca primesc un refuz ce este de facut?

Totusi el are o lista destul de lunga cu firme si persoane fizice la care are datori ca sa nu mai discutam si de stat, asa ca eu cu suma mea "mica" poate nu prezint interes pentru lichidator.
Buna ziua, va rog sa ma sfatuti in urmatoarea speta

In luna iunie am comandat si achitat integral de la o statie de betoane o cantitate de 24 mc cu livrare stabilita de comun acord la o data fixa.

Insa la data respectiva nu mia fost livrata marfa distribuitorul invocand diferita motive. La momentul respectiv am cazut de acord verbal ca imi va inapoia banii insa nu mia inapoiat decat 1.000 Lei din 4.700 Lei.

Am demarat actiunea de conciliere directa insa am constatat ca firma era in insolventa inca de dinaninte sa ahizitionez marfa respectiva.

Termenul de inscriere la masa credala a expirat intre timp.

Ce cai pot urma pentru recuperarea banilor?

PS Mentionez ca este vorba despre o tranzactie incheiata intre doua persoane juridice.

Va multumesc aniticipat.
Am inteles ca nu este un venit salarial, dar avand in vedere natura serviciului (control intern) consider ca era normal sa mi se treaca si acest venit. Am sa incerc sa solicit o adeverinta separata ce se refera strict la diurna. Insa pentru moment am pierdut trenul cu banca X-(. Incerc si luna viitoare :sorry:
#Namiru Lucrez de 3 ani si jumatate si tot de atunci primesc aceasta diurna luna de luna mai putin in CO.

Si de ce bancile accepta acest lucru. Tind sa cred ca totul se rezuma la intelegere colegilor si cum majoritatea RU din firme sunt stat in stat suntem la cheremul lor.

Incerc in continuare sa gasesc un temei legal prin care sai conving ca este dreptul meu sa-mi se treaca si acest venit.

PS 1 Dupa mintea mea pe aceea adeverinta se trec veniturile incasate in lunile anterioare. Si cum eu am primit acele venituri nu este normal sa mi le treaca?

PS 2 Am primit adeverinta astazi si intradevar nu mi-a trecut diurna dar in schimb mi-au trecu pe luna iunie 2009 un bon de masa #-o.
Va multumesc.

Am uitat sa mentionez ca banca imi accepta acest venit si in acelasi timp mia spus sa fie trecut la "Alte venituri lunare cu caracter permanent***". Insa nu inteleg de ce nu doresc colegii mei sa imi treaca acest venit pe adeverinta bancii.

In ce baza pot solicita acea adeverinta separata. Pentru ca ma gandesc ca nici macar acea adeverinta nu vor dori sa mi-o elibereze.
Buna ziua. Doresc sa fac un credit si pentru acest lucru am nevoie de o adeverinta de salariu in care sa imi fie trecut atat salariul cat si diurna. Mentionez ca ma deplasez minim 15 zile pe luna in interes de serviciu si deci primesc diurna.

Cei de la Resurse Umane refuza sa imi treaca pe adeverinta venitul rezultat din diurna. Este corect atata timp cat aceasta diurna nu are caracter ocazional.
Ce inseamna "protectia sanatatii in munca"?
Nu suntem nici PFA si nici SRL. Suntem persoane fizice cu contracte de mandat, ni se retine 10% impozit la sursa si urmeaza sa platim 6% anual.Cei din conducere ne spun ca foarte multe firme au recurs la astfel de contracte si ca este totul in regula.
Buna ziua,

Va rog, daca poate sa ma lamureasca cineva in legatura cu contractele comerciale.
Am fost angajata cu CIM pana la 01.03.2009, hotararea de a ne definta postul au luat-o cei din conducere la 20.03.2009, au reusit fara preaviz sa ne defiinteze retroactiv posturile. Nici pana in ziua de astazi nu ne-au dat cartile de munca.
Ne-au explicat ei, la aceea data, ca este mult prea costisitor sa lucram cu CIM, prea multe cotizatii la stat, si ca va fi si in avantajul nostru sa lucram mai departe pt ei, dar cu contract comercial (ne-au promis mai multi bani).
Toti salariatii au acceptat conditiile lor si am incheiat contracte comerciale, problema este ca zilele trecute au venit cu un act aditional la contractul comercial datat 01.06.2009 cu care ne micsoreaza salariile, sub cele pe care le aveam pe CIM.
In acest moment noi mai avem vreun drept, pt ca au spus ca trebuie doar sa luam la cunostinta de aceasta diminuare.
Este legal, daca toate firmele ar renunta la CIM si si-ar angaja salariatii cu contract comercial, atunci de unde ar mai exista bani la bugetul de stat?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.