Buna din nou,
Care articol din og 26 reglementeaza aceasta afirmatie? Nu este specificat concret daca fundatia pentru care este infiintata exista/nu, si nici daca fundatia este infiintata pe o perioada determinata sau nedeterminata.
Buna ziua,
Doresc sa infiintez o fundatie ca persoana fizica insa nu dispun decat de (20*salariu) pentru patrimoniul initial. Am inteles ca astfel scopul fundatiei trebuie sa fie acela de a sustine dezvoltarea unei alte fundatii.
Este posibil ca aceasta fundatie sa nu existe (in prezent)? Sa fie infiintata prin intermediul fundatiei pe care doresc sa o infiintez?
Sediul social al fundatiei, dobandit prin contrat de comodat poate fi luat in considerare la calcularea patrimoniului initial? Cum i se determina valoarea?
Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie similara.
Am realizat o "Promisiune de vanzarecumparare" pentru un apartament. Din anumite motive vanzatorul nu a reusit sa finalizeze proiectul si a realizat un contract de cesiune; in consecinta am fost notificat insa notificarea respectiva continea inca un promitent vanzator decat cei existenti pe antecontract. Este aceasta notificare valabila?
Imobilul insa nu s-a finalizat nici in prezent. Daca in cazul neplatii la termen a ratelor se specifica restituirea sumei, in cazul ne finalizarii imobilului la termen aceasta clauza nu mai exista.
Contractul va expira in perioada urmatoare, starea imobilului este jalnica. Doresc sa obtin sumele de bani pe care le-am achitat (peste 20.000euro) deoarece proiectul nu a fost si nu am o garantie ca acesta va fi realizat in curand... (in plus, vanzatorul a spus ca nu pot sa imi primesc sumele achitate) daca sentinta judecatoreasca este una favorabila pentru mine exista posibilitatea ca sumele respective totusi sa nu imi fie returnate (vanzatorul trece printr-o perioada aparent f delicata).
Ce sanse am sa mi se restituie suma de bani si cum imi sugerati sa procedez?