avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate geno_193

Activitate geno_193

Am dobandit in cursul anului 2008 printr-o hotarare judecatoreasca , de la bunici o suprafata de teren , in extravilanul orasului mai precis intr-o parcela cu vita- de -vie. Dupa ce am obtinut-o ,am solicitat unui inginer sa-mi efectueze schita cadastrala si ulterior terenul a fost intabulat. Vecinul de langa mine care avea deja terenul intabulat de aproximativ un an , a fost de acord sa unim cele doua loturi de teren dupa care sa le impartim pe jumatate , in asa fel sa creeam loturi de teren cu latimi mai mari. Am unit suprafetele , totul prin notariat, dupa care partea care mi-a revenit am lotizat-o si am vandut-o ulterior la un numar de 6 cumparatori. Fac precizarea ca pe suprafata respectiva nu era nici o intabulare facuta si nu era revendicata de nici un proprietar. Cumparatorii loturilor dupa circa o jumatate de an au fost la primarie pentru obtinerea certificatului de urbanism iar functionarii de la registrul agricol le-au spus si le-au comunicat in scris ca terenul pe care -l detin nu este acela , suprafata reala se afla la circa 60 metri de locul respectiv, datele inscrise in actele de proprietate , schimb, lotizare si ulterior vanzare -cumparare , fiind gresite. In prezent unul dintre propreitari avand raspunsul de la primarie ca terenul nu este pe locul dat de ocpi , a deschis actiune in instanta. Ce este de facut in cazul acesta ??
dumitru2000 a scris:

capete de cerere posibile:

- granituire
- obligarea vecinului sa-si faca si sa depuna la ocpi doc cadastrala cf hotararii
-obligarea ocpi sa inscrie doc cadastrala cf hotararii ?

Sau ocpi poate sa rectifice singur doc cadastrala eronata cf hot jud. ?