Am dobandit in cursul anului 2008 printr-o hotarare judecatoreasca , de la bunici o suprafata de teren , in extravilanul orasului mai precis intr-o parcela cu vita- de -vie. Dupa ce am obtinut-o ,am solicitat unui inginer sa-mi efectueze schita cadastrala si ulterior terenul a fost intabulat. Vecinul de langa mine care avea deja terenul intabulat de aproximativ un an , a fost de acord sa unim cele doua loturi de teren dupa care sa le impartim pe jumatate , in asa fel sa creeam loturi de teren cu latimi mai mari. Am unit suprafetele , totul prin notariat, dupa care partea care mi-a revenit am lotizat-o si am vandut-o ulterior la un numar de 6 cumparatori. Fac precizarea ca pe suprafata respectiva nu era nici o intabulare facuta si nu era revendicata de nici un proprietar. Cumparatorii loturilor dupa circa o jumatate de an au fost la primarie pentru obtinerea certificatului de urbanism iar functionarii de la registrul agricol le-au spus si le-au comunicat in scris ca terenul pe care -l detin nu este acela , suprafata reala se afla la circa 60 metri de locul respectiv, datele inscrise in actele de proprietate , schimb, lotizare si ulterior vanzare -cumparare , fiind gresite. In prezent unul dintre propreitari avand raspunsul de la primarie ca terenul nu este pe locul dat de ocpi , a deschis actiune in instanta. Ce este de facut in cazul acesta ??
In primul rand luati-va un avocat bun!
Un eventual raspuns excede acestui forum.Va trebui sa analizati situatia incepand cu hotararea dvs, judecatoreasca. Atat timp insa cat vorbiti de drepturi de proprietate intabulate, insotite de documentatii cadastrale si brusc, de o adresa de la Primarie prin care vi se spune ca " lucrurile nu stau chiar asa" ...iertati-ma dar nu pot decat sa zambesc socata.
Este inadmisbil daca toate actele sunt inscrise in cartea funciara.
Aveti nevoie de sprijin specializat si nu uitati ca publicitatea imobiliara presupune opozabilitatea inscrierilor fata de terti. Deci, practic, spre intelesul tuturor, tocmai de aceea exista carte funciara, pentru a nu ne trezi , dupa 1 an cu vreo adresa de la primarie "uite terenul, nu-i terenul"
Nu stiu ce actiune s-a facut, dar stiu ca trebuie sa va aparati serios.
Cadastru
veronica_bo
Intentionez sa cumpar o parcela de teren care face parte dintr-un lot cu mai multe astfel de parcele. Pentru ca mi-am exprimat dorinta de a avea o suprafata ... (vezi toată discuția)