avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare si donatie a unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare si donatie a unui teren

Sora mea are un teren extravilan agricol, are titlu de proprietate dar nu este intabulat. Ea vrea sa imi doneze jumatate din suprafata, astfel ca vreau sa aflu cum se face intabularea, respectiv donatia si costurile pe care le implica aceste actiuni. Va multumesc.
Trebuie facuta schita cadastrala a terenului, impartit inca de la bun inceput in doua loturi, apoi trebuie inscris In Cartea Funciara, si ulterior facut contractul de donatie pe unul din loturi la notariat.
Nu cred ca se poate imparti inainte de prima intabulare...
Cred ca intai intabuleaza, apoi fac partaj. Apoi intabuleaza fiecare partea sa.
Nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu primaria geno_193 geno_193 Am dobandit in cursul anului 2008 printr-o hotarare judecatoreasca , de la bunici o suprafata de teren , in extravilanul orasului mai precis intr-o parcela cu ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Cum delimitez amiabil un teren de detinut in cota de 50%? eu ... danutza33 danutza33 Cum delimitez amiabil un teren de detinut in cota de 50%? Eu si o firma agricola detinem cate 50% din acelasi teren agricol. Terenul are cadastru facut pe ... (vezi toată discuția)