avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum delimitez amiabil un teren de detinut in cota de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum delimitez amiabil un teren de detinut in cota de 50%? Eu ...

Cum delimitez amiabil un teren de detinut in cota de 50%?

Eu si o firma agricola detinem cate 50% din acelasi teren agricol.
Terenul are cadastru facut pe toata suprafata, fara sa reiasa din acte care e partea mea si care e partea firmei.

As dori sa delimitez cu stalpi partea mea de teren, cum pot face acest lucru amiabil, care sunt procedurile?
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2021
danutza33, utilizator
Cel mai recent răspuns: danutza33 , utilizator 22:17, 5 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prima faza trebuie sa dezmembrati terenul in 2 loturi. In acest sens, contactati firma de cadastru, sa va faca o documentatie cadastrala pentru dezmembrare.
Cand e gata documentatia, va adresati unui birou notarial, pentru incheierea unui act de dezmembrare, in urma caruia, terenul se imparte in 2 loturi, care vor primi numar cadastral diferit.
Actul notarial de dezmembrare se va intabula la Cartea Funciara, dupa care, tot la notar, incheiati un act de partaj voluntar.
La partaj, va luati fiecare terenul, astfel cum ati convenit.
Super informatii.
Stii cumva si ce costuri implica? Terenul fiind arabil nu are o valoare foarte mare.
Nu stiu sa va spun exact, dar cel mai probabil cu maximum 2000 lei rezolvați cazul.
Va multumesc din suflet. Faceti lumea mai frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum delimitez un teren de 2 ha detinut in coproprietate? eu si ... danutza33 danutza33 Cum delimitez un teren de 2 ha detinut in coproprietate? Eu si o firma agricola detinem cate 50% din acelasi teren agricol. Terenul are cadastru facut pe ... (vezi toată discuția)
Cum se iese din indiviziune? AlinaS7 AlinaS7 Buna ziua, Suntem 3 surori si mostenim un teren forestier.Cum iesim din indiviziune?Ce pasi trebuie urmati? Va multumesc (vezi toată discuția)
Teren cu un singur titlu de proprietate si doi titulari mihaita70 mihaita70 Buna ziua. Mamei mele si vărului meu le-a fost retrocedata o suprafata de teren agricol, dar există doar un singur titlu de proprietate. Dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)