Cum delimitez un teren de 2 ha detinut in coproprietate?
Eu si o firma agricola detinem cate 50% din acelasi teren agricol.
Terenul are cadastru facut pe toata suprafata de 2 ha, fara sa se arate care e partea mea si care e partea firmei.
As dori sa delimitez cu stalpi partea mea de teren (ideal ar fi sa imi pot alege eu impartirea, adica in loc sa fie impartit pe lung - prefer sa fie taiat la jumatate, ca o panglica) si as vrea sa stiu cum as putea face asta unilateral, fara concursul respectivei firme, care e probabil sa nu fie interesata sa ma ajute cu demersurile?
Nu puteti iesi din indiviziune pe cale amiabila fara acordul coproprietarului, cu care este necesar sa stabiliti linia de hotar. Trimiteti o notificare prin avocat, incercati sa ajungeti la un acord, iar daca acest lucru nu este posibil, trebuie sa il chemati in judecata. Se va efectua o expertiza topo in cursul judecatii, iar expertul va propune solutia de partajare, insa instanta va decide.
Degeaba il delimitati fizic daca ramaneti in continuare in indivizune. Trebuie ca impreuna cu celalalt coproprietar sa intocmiti o documentatie cadastrala pentru dezmembrarea imobilului in doua loturi apoi sa incheiati un act de dezmembrare si un act de partaj voluntar. Abia apoi ramaneti fiecare cu terenul sau.