avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum delimitez un teren de 2 ha detinut in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum delimitez un teren de 2 ha detinut in coproprietate? Eu si ...

Cum delimitez un teren de 2 ha detinut in coproprietate?

Eu si o firma agricola detinem cate 50% din acelasi teren agricol.
Terenul are cadastru facut pe toata suprafata de 2 ha, fara sa se arate care e partea mea si care e partea firmei.

As dori sa delimitez cu stalpi partea mea de teren (ideal ar fi sa imi pot alege eu impartirea, adica in loc sa fie impartit pe lung - prefer sa fie taiat la jumatate, ca o panglica) si as vrea sa stiu cum as putea face asta unilateral, fara concursul respectivei firme, care e probabil sa nu fie interesata sa ma ajute cu demersurile?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
danutza33, utilizator
Cel mai recent răspuns: danutza33 , utilizator 19:51, 5 Aprilie 2021
Nu puteti iesi din indiviziune pe cale amiabila fara acordul coproprietarului, cu care este necesar sa stabiliti linia de hotar. Trimiteti o notificare prin avocat, incercati sa ajungeti la un acord, iar daca acest lucru nu este posibil, trebuie sa il chemati in judecata. Se va efectua o expertiza topo in cursul judecatii, iar expertul va propune solutia de partajare, insa instanta va decide.
Nici la notar, cumva?
Adica vreau sa zic: daca respectiva firma accepta amiabil, ce presupune? Doar mers la notar pentru delimitarea terenului sau ce alte proceduri?
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2021
danutza33, utilizator
Degeaba il delimitati fizic daca ramaneti in continuare in indivizune. Trebuie ca impreuna cu celalalt coproprietar sa intocmiti o documentatie cadastrala pentru dezmembrarea imobilului in doua loturi apoi sa incheiati un act de dezmembrare si un act de partaj voluntar. Abia apoi ramaneti fiecare cu terenul sau.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum delimitez amiabil un teren de detinut in cota de 50%? eu ... danutza33 danutza33 Cum delimitez amiabil un teren de detinut in cota de 50%? Eu si o firma agricola detinem cate 50% din acelasi teren agricol. Terenul are cadastru facut pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune doina.dd doina.dd In anul 2005 am cumparat un teren extravilan de 5000 mp in Timisoara, impreuna cu alti 5 prieteni, fiecare cu o parte anume.Acum vrem sa iesim din indiviziune, ... (vezi toată discuția)