Am fost impropietarit de catre consiliul local cu o suprafata de teren in urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila.Primaria, neavand terenul meu liber de sarccini, mi-a oferit un schimb cu aceeasi suprafata dar in alta locatie.
Dupa ce am facut intabularea, am descoperit pe teren o borna de semnalizare si am aflat ca in vecinatate am o statie de gaz care are pe terenul meu o linie de impamantare( PA orizontala cu 12 electrozi) plus ca pe partea din spate a terenului trece si conducta de gaz.
Vreau un sfat cu privirela linia de impamanatre si borna.Are vreun drept compania de gaz sa detina pe suprafata mea de teren o astfel de linie de impamantare, implicit borna?
Daca aceste lucrari au fost amplasate prin a se respecta toate procedurile, nu se mai poate face nimic impotriva companiei de gaz? Totusi dupa la intabulare , pe fisa cadastrala sa scris ca este liber de sarccini. Nu trebuia sa apara ceva pe aceasta fisa?
Toate aceste bunuri au fost dobandite in urma unei licitatii publice.Cladirea are suprafata de 70 mp +cei 2000 mp teren, numai ca terenul a fost trecut prin act aditional la actul de inchiriere.Chiria se plateste ptr.suprafata de 70 mp.
in capitolu de dispozitii finale este trecut faptu ca modificarea se face prin act aditional incheiat intre parti precum si ca prezentul contract inceteaza inainte de termen pentru cauze de utilitate publica, fara a despagubi chiriasul cu coditia notificarii in termen de 90 de zile.
Mentionez faptul ca terenul terenul aflat in discutie, a fost fost destinat împroprietaririi tinerilor si popularii zonei.
As vrea sa fac aceasta notificare dar, veau sa stiu daca are efect deoarece, aceasta borna era aprobata si amplasata inainte ca eu sa primesc terenul de la primarie.
Am fost impropietarit de catre consiliul local cu o suprafata de teren in urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila.Primaria, deavand terenul meu liber de sarccini, mi-a oferit un scimb pe alta suprafata.
Dupa ce am facut intabularea, am descoperit pe teren o borna de semnalizare si am aflat ca in vecinatate am o statie de gaz care are pe terenul meu o linie de impamantare( PA orizontala cu 12 electrozi) plus ca pe partea din spate a terenului trece si conducta de gaz.
Vreau un sfat privind linia de impamanatre si borna.are vreun drept compania de gaz sa detina pe suprafata mea de teren o astfel de linie de impamantare, implicit borna?
Mentionez ca terenul se afla in intravilan si in urma intabularii este specificat ca este liber de sarccini.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoare problema:
Am inchiriat pe termen de 10 ani un imobil de la un consiliu local. In urma actului de inchiriere sa incheiat un proces verbal de predare primire in care sa trecut suprafata construita, suprafata utila(pe aceasta suprafata se plateste chiria) precum si suprafata terenului aferent cladirii.
Dupa un an de la prezentul act si in urma "alegerilor in primarie", noua conducere vrea sa-mi ia terenul aferent cladirii concesionate pe diferite motive.
E posibil acest lucru din punct de vedere legal?