avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... mostenire teren
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

mostenire teren

Am fost impropietarit de catre consiliul local cu o suprafata de teren in urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila.Primaria, deavand terenul meu liber de sarccini, mi-a oferit un scimb pe alta suprafata.
Dupa ce am facut intabularea, am descoperit pe teren o borna de semnalizare si am aflat ca in vecinatate am o statie de gaz care are pe terenul meu o linie de impamantare( PA orizontala cu 12 electrozi) plus ca pe partea din spate a terenului trece si conducta de gaz.
Vreau un sfat privind linia de impamanatre si borna.are vreun drept compania de gaz sa detina pe suprafata mea de teren o astfel de linie de impamantare, implicit borna?
Mentionez ca terenul se afla in intravilan si in urma intabularii este specificat ca este liber de sarccini.
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 21:14, 2 Aprilie 2009
Adresati-le o notificare sa isi ridice materialele de pe terenul dv. iar in urma acesteia afalati daca au convenit sau nu cu cineva sa amplaseze pe teren instalatiile in caz contrar ii puteti obliga pe cale judecatoreasca sa le ridice
As vrea sa fac aceasta notificare dar, veau sa stiu daca are efect deoarece, aceasta borna era aprobata si amplasata inainte ca eu sa primesc terenul de la primarie.
Colegul Dan tocmai de aceea v-a recomandat sa faceti aceasta notificare. Inainte de orice trebuie sa aflati daca amplasarea acestei borne si a liniei de impamantare s-a realizat cu respectarea legii. Pentru ca daca compania de gaze a facut totul ca la carte, dvs. ati preluat un teren cu sarcini si va trebui sa va indreptati impotriva primariei. Daca insa aceste lucrari au fost amplasate fara a se respecta toate procedurile, va trebui sa va indreptati impotriva companiei de gaze si sa le cereti sa va elibereze terenul.
Daca aceste lucrari au fost amplasate prin a se respecta toate procedurile, nu se mai poate face nimic impotriva companiei de gaz? Totusi dupa la intabulare , pe fisa cadastrala sa scris ca este liber de sarccini. Nu trebuia sa apara ceva pe aceasta fisa?
Eu cred ca sunt posibile ceva despagubiri.Depinde, atentie la detalii.Luati-va un avocat.

succes
av.Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cu surprize cotescu cotescu Am fost impropietarit de catre consiliul local cu o suprafata de teren in urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila.Primaria, ... (vezi toată discuția)
M-am judecat degeaba 2,5 ani? bms bms Mai exact am chemat in judecata Comisia de aplicare a legii fondului funciar pentru atribuirea unei diferente de suprafata care a primit-o pe titlul de ... (vezi toată discuția)
Utilitati trase ilegal pe teren catalina_26 catalina_26 buna ziua, detin un teren parte dintr-un lot mai lung de 5 parcele. terenul meu este primul avand acces atat la sosea cat si la drumul de ... (vezi toată discuția)