Am fost impropietarit de catre consiliul local cu o suprafata de teren in urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila.Primaria, neavand terenul meu liber de sarccini, mi-a oferit un schimb cu aceeasi suprafata dar in alta locatie.
Dupa ce am facut intabularea, am descoperit pe teren o borna de semnalizare si am aflat ca in vecinatate am o statie de gaz care are pe terenul meu o linie de impamantare( PA orizontala cu 12 electrozi) plus ca pe partea din spate a terenului trece si conducta de gaz.
Vreau un sfat cu privirela linia de impamanatre si borna.Are vreun drept compania de gaz sa detina pe suprafata mea de teren o astfel de linie de impamantare, implicit borna?
problema nu este daca au sau nu dreptul, deoarece nu au intrebat pe nimeni cand si-au "tras" conductele de gaz si si-au amplasat statiile.Problema este ce ati putea face....:foottap: Consider ca, teoretic puteti sa le pretindeti sa-si mute "shatra" in alta parte, numai ca practic acest lucru nu se va intampla...:confused: si apoi depinde ce doriti sa faceti pe acel teren...:-/
din pacate nu isi vor muta tevile insa aveti posibilitatea sa-i obligati la despaguniri ca urmare a servitutii.
personal am avut speta in acest sens si am castigat.
Pana la urma cred ca trebuie pusa in discutie culpa primariei, deoarece avea obligatia sa va dea un teren neafectat de vreo sarcina, deci nici de vreo conducta de acest gen. Cred ca respectivele conducte sunt un viciu ascuns supus obligatiei de garantie si deci primaria trebuie sa va despagubeasca, nu proprietarul conductelor.
Mostenire teren
cotescu
Am fost impropietarit de catre consiliul local cu o suprafata de teren in urma unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila.Primaria, deavand ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns
Bachus20
Recent am cumparat un teren (initial inregistrat in titlul de proprietate drept extravilan, in urma efectuarii schitei cadastrale din banii vanzatorului a fost ... (vezi toată discuția)