avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Activitate lilly_n01

Activitate lilly_n01

Răspuns la discuția achizitii de la persoana fizica
Nu mi-ati mai raspuns>De ce nu este bine sa trec lucrurile firmei prin borderou de achizitii? nu este tot cumparare atata timp cat trec pretul si firma mi-i va da cand va putea? care este inconvenientul fata de contract vanzare cumparare? va multumesc
Răspuns la discuția achizitii de la persoana fizica
Nu am zis ca vreau neaparat borderou dar ati spus sa nu fac borderou deachzitii si nu stiu care este inconvenientul atata timp cat este asemanator cu Cvanzare cumparare sau poate nu este asemanator.. de aceea intreb caci nu sunt in materie.
va multumesc dar asa sunt cei ca mine nestiutori agaseaza cu intrebari stupide uneori, scuzati-ma va rog.
Răspuns la discuția organizare banchet
In general nu scoala ca institutie prin conducerea ei se implica ci parintii aduna banii si delega un alt parinte care sa se ocupe si se face doar o imputernicire sau delegatie simpla cu predare si primire de suma respectiva de bani si raspunderea ca persoana se va ocupa.Este la fel cum va spuneam ca la nunta adica nasul mare , mirii sau cine o fi se ocupa de organizare (in cazul cand organizarea nu este facuta de o firma.).Alteori parintii hotarasc ce parinte se ocupa de banchet se aduna banii si cu asta e tot. si pentru efortul facut ii lasa acestuia 40-50 lei.Asta intrebam eu daca pot eu organiza fara acte oficiale din partea scolii ci doar o imputernicire simpla de la parinti iar daca ei imi dau 50 lei eu ce sa fac nu-i iau??
deci...poate veni cineva seara la banchet sa ma intrebe cum am organizat eu numai cu aprobarea parintilor atata timp cat am manevrat niste bani (??? ptr bautura , prajituri fructe etc pe care nu le luam de la restaurant ci se cumpara) asta este intrebarea mea.
Multumesc.
Răspuns la discuția achizitii de la persoana fizica
Nu stiu care este raspunsul corect atata timp cat 2 sau chiar 3 specialisti mi-au rsapuns aici pe forum diferit.Dv -stra si dl contabil Iulian aveti pareri diferite.Este vorba despre calculator, imprimanta , copiator,un birou , scaune etc pe care as vrea sa le trec pe firma si apoi cand va avea bani firma imi va da banii .Acestea sunt luate inainte deinfiintarea firmei dar atata timp cat le uzez pt firma de ce firma sa nu-mi dea banii pe ele? deci cum fac? de ce borderou de achizitii nu este bun?
Răspuns la discuția organizare banchet
va multumesc din suflet raspunsul dv-stra etse mai mult decat complet.Referitor la contractul cu restaurantul presupun ca ei trebuie sa aiba model de contract pe care sa-l semnam cu toate clauzele alea nu? sau eu trebuie safac rost?
Un consilier pe forum spunea ca este nevoie doar de o imputernicire de la parinti. Si daca sa spunem ca sunt platita cumva pentru ceea ce fac trebuie sa declar acest venit chiar daca este de cateva sute de mii sa spunem???delirez cred nu?
Răspuns la discuția achizitii de la persoana fizica
multumesc ptr raspuns.Contractul de vanzare cumparare este tot una cu borderou de achizitii( a achizitiona=a cumpara)??? contabila mea spunea ca asa se face cu borderou. Si nu am acte pe aceste bunuri caci acum 2 ani nu ma gandeam sa le folosesc intr-o afacere.Sper sa nu fie probleme. Deci borderou nu este suficient? si contractul devanzare cumparare trebuie inregistrat undeva sau ramane in actele firmei? va multumesc, sunt la inceput si nu prea stiu.
Răspuns la discuția organizare banchet
va multumesc probabil este acelasi lucru ca la o nunta, trebuie sa fac contract sau ceva cu muzica si cu restaurantul nu-i asa?As mai vrea sa va intreb ceea ce voi face eu asemanator cu organizarea unei nunti senumeste activitate de catering sau aceasta implica altceva? multumesc

As dori sa aflu prin amabilitatea dumneavoastra daca pot fi delegata ca persoana fizica de catre un grup de elevi in vederea organizarii banchetului( rezervarea restaurantului, alegerea meniului, cumpararea bauturilor care nu sunt incluse in meniu , contract cu restaurantul si eu ca persoana fizica etc) fara sa fiu platita de acestia.Ce formalitate trebuie sa stabilim in caz ca este vreun control la restaurant si ma intreaba careva care este rolul meu sau daca am primit vreun ban ? formular de delegatie?
va multumesc,