avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general organizare banchet
Discuție deschisă în Contabilitate în general

organizare banchet


As dori sa aflu prin amabilitatea dumneavoastra daca pot fi delegata ca persoana fizica de catre un grup de elevi in vederea organizarii banchetului( rezervarea restaurantului, alegerea meniului, cumpararea bauturilor care nu sunt incluse in meniu , contract cu restaurantul si eu ca persoana fizica etc) fara sa fiu platita de acestia.Ce formalitate trebuie sa stabilim in caz ca este vreun control la restaurant si ma intreaba careva care este rolul meu sau daca am primit vreun ban ? formular de delegatie?
va multumesc,

Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 18:19, 2 Aprilie 2009
Puteti sa faceti o imputernicire simpla prin care diriginta clasei sa va impurterniceasca (in calitate de parinte presupun)sa va ocupati de aceste probleme
va multumesc probabil este acelasi lucru ca la o nunta, trebuie sa fac contract sau ceva cu muzica si cu restaurantul nu-i asa?As mai vrea sa va intreb ceea ce voi face eu asemanator cu organizarea unei nunti senumeste activitate de catering sau aceasta implica altceva? multumesc
bineinteles catrebuie sa faceti contract cu restaurantul si cu aceea persoana care va asigura muzica la acel banchet....si sa le dati si un acont (cu siguranta vor cere acest lucru). Fara un contract, sa nu aveti neplacuta surpriza sa ramaneti fara local sau fara muzica in ziua evenimentului.
Activitatea pe care vreti dvs. sa o desfasurati este definita foarte clar in legea nr.571/2003- Codul fiscal, respectiv in Normele de aplicare a acestuia HG44/2003, si anume:

ART.78, alin. (2) din Codul fiscal , defineste venitul obtinut de dvs. din activitatea de organizare a unei manifestari scolare ca: VENIT DIN ALTE SURSE.
IAR Nrmele de aplicare a Codului fiscal la punctul 152, stabilesc foarte clar:
""In aplicarea art.78 alin.(2) din Codul fiscal, in aceasta categorie (de venit din alte surse) se includ, de exemplu urmatoarele venituri realizate de persoanele fizice:
...
sumele platite de organizatori persoanelor care insotesc elevii la concursuri si alte manifestari scolare"

PRIN URMARE:
a) daca ar fi sa organizati aceasta manifestare scolara - BANCHETUL ELEVILOR - si ati primi pentru aceasta o suma de bani ( un venit) atunci ar trebui sa faceti cu scoala o CONVENTIE CIVILA in baza careia sa aveti obligatii referitoare la organizarea BANCHETULUI si prin care sa vi se stabileasca contravaloarea prestarii acestui serviciu;

b) cum insa dvs. doriti sa executati acest serviciu fara a obtine venituri atunci va trebui:
- sa incheiati o conventie civila intre dvs. si scoala prin care va obligati sa organizati manifestarea scolara cu titlu gratuit (acest contract fiind baza legala ca dvs. sa puteti fi organizatoarea evenimentului), contract prin care stabiliti drepturi si obligatii, dupa parerea mea, aveti grija sa treceti in contract anumite clauze care sa va exonereze de culpe care v'ar putea fi atrase fara just temei ( a se vedea in acest sens, acel profesor insotor al unui grup de elevi de la Liceul Ion Creanga intr-o excursie la LONDRA si care era facut raspunzator chiar de Ministrul Invatamantului (d-na prof. Andronescu) de faptul ca avioanele Wizzair nu au mai zbuarat vreo 12 ore - CIUDAT nu-i asa?). Ar mai fi si altele ca de exemplu daca ( Doamne fereste ! Copii se imbolnavesc ca urmare a bucatelor servite in restaurantul ales de dvs. sa nu vi se impute dvs. ca ati ales gresit restaurantul, si altele asemenea...
- sa faceti un contract cu RESTAURNATUL unde veti organiza evenimentul in care sa stabiliti foarte clar meniul, valoarea meniului, obligatiile restaurnatului privind calitatea si garantarea produselor, precum si a serviciilor oferite de restaurnat cum ar fi :
- pe langa mancare (aperitiv, peste, fel de baza, tort, inghetata, fructe, prajituri)
- partea de drik ( bautruri alcoolice si nealcolice);
- cafea;
- decorare sala;
- numarul de personal care va iva servi la masa ( cati ospatari, cati bucatari) , vedeti ca de regula personalul la evenimente se plateste separat ( este un obicei al carciumarilor din Romania, PROST , dar OBICEI !);
- ora de incepere si ora de finalizare;
- avansul pe care-l veti plati;
- pretul integral pe care-l veti plati;
- serviciile incluse in acest pret;
- numarul de persoane care participa la eveniment ( elevi si parinti);
- sala in care se va desfasura;
- daca sunteti de acord sau nu sa mai fie si alte evenimente in acelasi timp cu al dvs.;
- daca in pretul stabilit este inclusa si muzica ( live sau cu DJ;
- etc.
va multumesc din suflet raspunsul dv-stra etse mai mult decat complet.Referitor la contractul cu restaurantul presupun ca ei trebuie sa aiba model de contract pe care sa-l semnam cu toate clauzele alea nu? sau eu trebuie safac rost?
Un consilier pe forum spunea ca este nevoie doar de o imputernicire de la parinti. Si daca sa spunem ca sunt platita cumva pentru ceea ce fac trebuie sa declar acest venit chiar daca este de cateva sute de mii sa spunem???delirez cred nu?

Alte discuții în legătură

Teapa la nunta cu 200 de milioane de lei vechi ce se poate face? daianara1988 daianara1988 Buna seara si va multumesc ca am posibilitatea pentru a va adresa o intrebare pe acest forum..... Parinti mei si-ai deschis acum 2 ani un restaurant in ... (vezi toată discuția)
Infiintare after school prin asociatia de parinti carmen2010 carmen2010 In urma cu 2 ani am infiintat o asociatie de parinti la o scoala din Bucuresti, ea functionand si in prezent. Scopul asociatiei era de a sustine activitatea de ... (vezi toată discuția)
Desfasurare activitati pe asociatie Adrianerosca Adrianerosca Sunt membrul unei asociații non-guvernamentale înființată în baza OG 26/2000, scopul nostru pe scurt este de a ajuta artiștii să aducă la cunoștința ... (vezi toată discuția)