avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Desfasurare activitati pe asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Desfasurare activitati pe asociatie

Sunt membrul unei asociații non-guvernamentale înființată în baza OG 26/2000, scopul nostru pe scurt este de a ajuta artiștii să aducă la cunoștința publicului creațiile de artă și de a aduce arta la îndemâna publicului; combaterea și diminuarea efectelor sărăciei în rândul artiștilor, etc.
Recent un grup de artiști din domeniul teatral au apelat la ajutorul nostru și nu știu care e cea mai potrivită și legală metodă prin care să-i putem ajuta și de aceea vă rog să mă ajutați.
Grupul de artiști, la solicitarea directorului unei școli, merg în această școală și susțin niște ateliere de creare a unui spectacol de teatru, adică îi îndrumă, teoretic și practic, pe elevii care vor să participe să facă un spectacol de teatru, începând de la scrierea piesei de teatru până la reprezentarea acesteia în public. Școala are un festival de teatru pentru școli, care e deja la a 9 ediție. Elevii care vor să participe la aceste cursuri trebuie să plătească un abonament lunar de 25lei.
Nu știu care e metoda potrivită pentru că aceste persoane să încaseze contravaloarea abonamentelor. Momentan am găsit câteva soluții dar nu știu ce presupune fiecare și vă rog să completați sau corectați aceste soluții.
1) Abonament de intrare la spectacol (OG 36/2002 art. 34 - Impozitul pe spectacol. „Contribuabilii care organizează manifestări artistice, competiţii sportive, activităţi artistice şi distractive de videotecă şi discotecă, denumite în continuare spectacole, datorează impozit pe spectacole...”
Astfel trebuind să achităm impozitul de spectacol, timbrul de divertisment și timbrul crucii roșii. Din banii care rămân să plătim grupul de artiști în baza unui contract de muncă, bineînțeles după ce plătim toate impozitele pentru salariu.
2) Facem casă de marcat și dăm bon fiecărui elev. Din banii încasați plătim salariile artiștilor din grup, iar în cazul în care trece de echivalentul a 15000€ plătim și impozitul pe profit.
Dacă aveți și alte propuneri sau soluții le accept urmând să studiez eu legislația.
Cel mai recent răspuns: Adrianerosca , utilizator 19:14, 16 Decembrie 2015
Pentru acele activitati tip atelier educational in care vin niste lectori si ii invata cate ceva pe copii, nu se plateste impozitul pe spectacol.
Astfel de activitate e considerata pentru ong o activitate economica. Venitul din activitatea economica il incasati cu chitanta. Sa aveti semnat un contract de parteneriat cu inspectoratul scolar si cu fiecare scoala in care veti organiza astfel de activitati, daca le faceti acolo. Daca le faceti la sediul asociatiei nu va mai trebuie.
Pe artisti ii puteti plati pe baza unui contract de munca pe perioada determinata (pe perioada anului scolar) si cu norma redusa (de cateva ore pe luna) sau cu contract de prestari servicii daca persoanele au cumva pfa.
Pentru valorile care se vor trece in declaratia101 se face un calcul pentru a se vedea daca asociatia va trebui la final de an sa plateasca impozit pe profit.
Vă mulțumesc!
În această situație se poate da chitanțe unei persoane fizice?
Îmi puteți recomanda actul normativ pentru a studia această situație?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborarea între persoană fizică și ong Adrianerosca Adrianerosca Bună ziua, Suntem un ONG al cărui scop este, printre altele, aducerea la cunoștința și îndemâna publicului a creațiilor de artă și diminuarea ... (vezi toată discuția)
Lectii de canto(muzica) pe i.i.,cod caen secundar 9001 olga sain olga sain Buna ziua! profesez in cadrul unui liceu vocational ca si prof. de canto.Am o I.I.,care are printre alte coduri CAEN secundare si codul 9001(activitati ... (vezi toată discuția)
Imi raspunde si mie cineva? organizare spectacol gabitza1980 gabitza1980 Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: eu si sotul meu suntem solisti de muzica populara.Vrem sa organizam un spectacol pe 20 iulie in satul sotului ... (vezi toată discuția)